Sastojci:
- 1 kg krompira
- 250 g rendanog sira
- 250 ml kisele pavlake
- 4 jaja
- 100 g maslaca
- So
- biber
Musaka sa jogurtom po receptu Steve Karapandže: Jelo koje osvaja sva čula!(RECEPT)
Priprema:
- Krompir dobro operite i očistite, skuvajte ga u kori, a zatim ohladite, ogulite i naseckajte na kriške.
- U duboku posudu za pečenje, premazanu maslacem, složite u redove naseckani krompir i rendani sir.
- Posolite i pobiberite, pa završite slaganje s krompirom.
- Maslac rastopite pa ga, dok je još topao, prelijte preko krompira.
- Stavite u zagrejanu rernu na 200 Celzijusa i pecite oko 10 minuta.
- Nakon toga, složenac prelijte mešavinom kisele pavlake i umućenih jaja.
- Pecite još 15-ak minuta, dok složenac ne poprimi lepu zlatnu boju.