sjajni saveti

Ovo je tajna najbolje razlistanog testa: Mekani, lisnati žu-žu koji će deca za tren oka pojesti!

Ukoliko vi i vaši ukućani volite da jedete lisnato testo i proizvode od njega važno je da znate kako ga najbolje možete spremiti

Recepti 15.01.2021. - 19:11h Autor: Stil/stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock

Često na proizvodima od smrznutog testa možemo pročitati uputstvo za upotrebu u kojem je navedeno da se proizvod pre pečenja mora odmrznuti i ostaviti da stoji dok ne naraste. Jedino tako testo će biti mekano i neće ostati dekavo unutra.

 

Ipak, ukoliko ste sada izvadili, na primer, žu žu iz zamrzivača i nemate vremena da čekate da se odmrzne, mi vam donosimo nekoliko načina za brzu i laku pripremu.

 

Brzo odmrzavanje

 

Testo nije lako odmrznuti, ipak ukoliko imate mikrotalasnu sve će biti brzo gotovo.

 

  • Žu žu ili drugo lisnato testo poređajte na tanjir i na mikotalasnoj podesite na odmrzavanje.
  • Prilagodite vreme odmrzavanja količini zamrznutog testa.
  • Nakon što testo postane meko, mikotalasnu uključite da zagreje testo… Dovoljno je svega 30, 40 sekundi da testo krene da narasta.
  • Nakon toga, samo stavite testo u zagrejanu rernu na 230 Celzijusa.

 

Naopaka gibanica: Samo pravi majstori ovo mogu da naprave! (RECEPT)

žu žu
foto: Shutterstock


Koja je tajna najlepše razlistanog testa?

 

  • Kad je testo na pola pečeno uključite na rerni opciju pečenja sa ventilatorom.
  • Trik najlepše razlistanog peciva je upravo u tom vazduhu koji duva u rerni i podigne testo tako da maltene svaki listić bude odvojen od drugog.
  • Ne smanjujte temperaturu do samog kraja pečenja, već kad je lepo rumeno izbadite i ostavite da se prohladi.

 

Nakon što jednom isprobate ove savete više nikada nećete čekati po nekoliko sati da se testo odmrzne, a žu žu vam više nikad neće biti slepljen.

 

Deca naročito vole da jedu “razlistani” žu žu, koji ima super hrskavu koricu odozgo. 

 

Ačak pita: Stari recept iz Patinog kuvara!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...