uvek pravi izbor

Mamina pileća supa: Greje dušu i pomaže da oporavimo telo! (RECEPT)

Pileća supica uvek okrepljuje, a tokom zimskih dana lepo greje

Recepti 28.12.2020. - 12:21h Autor: Stil / oklagija.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 pile
  • 2 glavice luka
  • 4-5 šargarepe
  • 3 peršuna
  • 1 paškanat
  • 1 manji celer
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica bibera u zrnu
  • 2 kašike soli
  • 1 kašičica šećera

 

Najslasnija gibanica: Bogata, sočna, puna fila i sprema se očas posla - svi će je obožavati!(RECEPT/VIDEO)

Pileća Supa
foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • U ekspres lonac (može i običan) od 5 l staviti pile, dodajte povrće i začine i sipajte vode da prekrije sve sastojke, pa zatvoriti lonac.
  • Kada provri, smanjite vatru i kuvajte još ½ sata i isključite. Ako kuvate u običnom loncu onda kuvanje duže traje.
  • Nakon otvaranja lonca supu procedite kroz cediljku i dodajte domaću testeninu ili knedle.Za bolji ukus dodajte malo mlevenog bibera i bosiljak.
  • Kuvanu šargarepu i zelen sitno iseckajte i dodajte u supu.
  •  Pre služenja u vrelu supu dodajte sitno seckan svež peršunov list.

 

Rimske njoke: Kraljevski prilog dostojan svake trpeze! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...