Idealna za zimsko doba, ova čorba u sebi sadrži sve neophodno za jak imuni sistem. Obiluje cinkom iselenom, a dobro je poznato koliko su oni moćni u zaštiti tela.
Potrebni sastojci:
- 1/2 šolje kokosovog ulja
- 6 čena belog luka
- 1 kašika iseckanog đumbira
- 1 crni luk, iseckan
- 1/2 šolje isečenih badema
- 2 kašike kurkume u prahu
- 2 kašike kari praha
- 2 crvene paprike, grubo iseckane sa semenkama
- 1 kg batata, oljušten i iseckan 2 lovorova lista
- 6 šolja bujona od povrća
- so i crni biber
Priprema:
U veću šerpu sipajte kokosovo ulje, beli luk, đumbir, crni luk, bademe, kurkumu i kari. Sve dobro izmešajte, pa dinstajte na umerenoj vatri dok sastojci ne omekšaju (oko 5 minuta).
Dodajte papriku, batat, lovorov list, a zatim sipajte supu od kuvanog povrća da sve prekrije. Ostavite da se krčka, smanjite temperaturu i poklopite.
Kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta dok batat ne omekša. Izvadite lovorov list iz čorbe, a ostatak miksajte u blenderu dok ne dobijete finu kremastu smesu.
Dobijenu smesu vratite u šerpu i kuvajte još 15-ak minuta. Na kraju začinite po ukusu.