ukusniji od mafina

Popoversi: Najukusnije šupljikavo testo koje može biti i slano i slatko - savršen doručak! (RECEPT)

Preukusna kombinacija ukusa i savršenog testa koje ne pada teško!

Recepti
Autor:
Popoversi: Najukusnije šupljikavo testo koje može biti i slano i slatko - savršen doručak! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kad vam treba neka interesantna i jednostavna ideja za porodični doručak ili imate neodlučne članove porodice koji se ne mogu odlučiti između slanog i slatkog doručka, popovers su jako dobra kombinacija prozračnih šupljih mafina koje možete puniti nadevom po želji. Sve kombinacije su odlične, a vole ih i najmlađi i najstariji članovi porodice.

Neutralni popoversi (baza):

  • 3 velika jaja (ili 4 manja)
  • 1,5 šolje toplog mleka (ne kipućeg)
  • 1,5 šolje brašna
  • 1/2 kašičice soli

Slani popoversi sa sirom:

U pola bazne smjese dodajte:

  • 60g – 80g narendanog sira
  • malo bibera
  • začin po želji – vlašac, čili....

Slatki popoversi:

U pola osnovne smese dodajte:

  • 1-2 kašike šećera po izboru
  • malo vanile
  • narendane korice limuna ili narandže
  • dodatke po izboru – kockice tamne čokolade, malo malina ili borovnica

Priprema:

Pomešajte sastojke za osnovnu smesu par minuta žicom dok se lepo ne sjedine. Možete ih tako neutralne peći i poslužiti s namazima po želji. A možete i osnovnu smesu podeliti u dva dela pa jednu polovinu napraviti u slanoj kombinaciji, a drugu u slatkoj.

Popovere pecite u kalupu od mafina15 minuta na 230°C pa još 10-15 minuta na 190°C. Ukoliko pečete u metalnim kalupima, zagrejte ih kratko u rerni, izvadite i u svaki ubacite malu količinu putera da se rastopi pa ulijte smesu u kalupe. Popovere mozete peći i u silikonskim kalupima. Njih ne treba prethodno mastiti.

Poslužite uz priloge po želji kao što su sirni namaz, domaći sir, pršut, puter i pekmez, krem od sira ili bobičastim voćem.

Prijatno!

(Stil.Kurir.rs.)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs