Sastojci:
- 1,3 kg krompira
- 1 crni luk
- 3 srednje šargarepe
- 2 celera
- 800 ml pilećeg bujona
- 600 ml mleka
- 80 g maslaca
- 40 g brašna
- so
- biber
Lažni ekleri: Bez pečenja, uspeva baš svima! (RECEPT, VIDEO)
Priprema:
- Operite i ogulite krompere,te ih iseckajte na kockice.
- Sitno iseckajte crni luk, celer i šargarepu.
- Luk i šargarepu kratko dinstajte.
- Dodajte krompir i celer, zalijte bujonom i kuvajte 20-ak minuta.
- U međuvremenu u tiganju otopite maslac, dodajte brašno, pa podlijte mlekom.
- Sklonite s vatre kad počne da se zgušnjava.
- Kad krumpiri omekšaju, pomešajte ih s pripremljenim sosom.
- Kratko zagrejte i mešajte.
Kremasta susam salata: Savršen dodatak baš svakom ručku (RECEPT)