UKUS TRADICIJE

Kupusnik je starinski delikates: Tradicionalni recept za pitu sa kiselim kupusom koju ćete obožavati!(RECEPT)

Mnogo više od obične pite...

Recepti 29.10.2020. - 17:14h Autor: stil
Foto: Shutterstock

Odlična za doručak, večeru, pa i užinu.

 

Potrebni sastojci:

 

- Testo

 

  • brašno 700 g
  • voda 4 dl
  • mast 3 kašike
  • so 1/2 kašičice

 

- Fil

 

  • kiseli kupus 1 veća glavica
  • crni luk 1 glavica
  • biber po ukusu

Kako pripremiti:

 

Glavicu kiselog kupusa isecite na kockice. Sitno iseckani crni luk propržite na malo masti, pa dodajte kupus i dinstajte na tihoj vatri. Dodajte malo bibera. Pomešajte brašno i so, pa dodajite postepeno mlaku vodu i mast. Zamesite testo, pokrijte i ostavite da odstoji oko pola sata. Potom testo premesite, pa podelite na četiri dela. Formirati loptice, rastanjite u jufke, namažite od gore sa mašću i ostaviti na toplom mestu da odmara još pola sata. Sto prekriti stolnjakom, pa posuti brašnom. Stavite jufku, pa je polako rastanjite, što je moguće tanje. Na kraju otkinuti rubove. Razvučeno testo poprskati sa malo rastopljene masti, pa razbacati po testu fil od kupusa, pomoću stolnjaka urolati. Staviti u mašću podmazan pleh. Postupak ponoviti sa preostale tri jufke, odozgo premazati pitu mašću, pa peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...