Neodoljiv ukus

Musaka od boranije: Nova verzija čuvenog srpskog jela! (RECEPT)

Laganiji ukus koji budi sva čula

Recepti 10.09.2020. - 09:35h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 700 g mlade boranije, 400 g mlevenog mesa, 1 paradajz, 3 jaja, 200 g kisele pavlake, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, malo aleve paprike, biber, so, suvi začin, ulje.

Priprema: Na ulju propržiti seckan crni luk, pa kad bude staklast dodati mleveno meso pa ga lagano upržiti. Dodati so, biber alevu papriku. Boraniju očistiti i oprati, iseći na pola i obariti. Ubaciti u boraniju mleveno meso i izmešati.


U činiji umutiti jaja, dodati pavlaku i beli luk i izmešati. Pleh podmazati uljem, sipati boraniju i sitno seckan paradajz.

 

Preliti pavlakom i dobro protresti da se slegne do dna. Peći na 220 stepeni 50-60 minuta da ispari tečnost.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...