Probajte

Napravite savršen omlet pomoću plastične kesice: Omiljeni francuski doručak! (VIDEO)

Ako ste i vi jedan od onih koji krenu da prave omlet, a završe s kajganom, ovaj trik s kesicom sa zatvaračem pomoći će vam da napravite omlet poput pravog Francuza.

Recepti
Autor:
Napravite savršen omlet pomoću plastične kesice: Omiljeni francuski doručak! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Iako bi mnogi francuski šefovi kolutali očima na ovakav način pripreme njihovog najpoznatijeg doručka, omlet napravljen u plastičnoj kesi sa zatvaračem izgledom i ukusom prevario bi i najistančanije nepce. Neuspelo preklapanje neće završiti kao kajgana ako posegnete za spomenutim kuhinjskim pomagačem i pratite nekoliko jednostavnih uputstava.

U videu koji smo pronašli videćete jednostavan i brz način kako da skuvate savršen omlet bez imalo truda. Ovako pripremljen uspeva baš svaki put, pa ne sumnjamo da ćete napokon biti ponosni na svoje kulinarsko umeće, a najbolje je od svega što na takav način možeteda pripremate i do osam omleta istovremeno.

Priprema: 1. U plastičnu čašu stavite kesicu i otvorite je tako da otvor kesice prebacite preko ivice čaše kako bi vam jednostavnije bilo da razbijete dva jaja u nju.

2. Plastičnu kesu zatim izvadite iz čaše, iz nje istisnite vazduh i zatvorite je zatvaračem pa rukama gnječite jaja kako bi ih 'uzmutili'.

3. Kesicu zatim postavite na isti način u plastičnu čašu i dodajte namirnice po želji – sir, povrće, šunku. Zatvorite kesicu i istiskajte sadržaj u njoj kako bi dobro povezali sve namirnice.

4. Zatim sadržaj kesice stisnite na njeno dno, zagrejte vodu u loncu i stavite kesice u kipuću vodu. Na ovakav način možete da pripremite do osam omleta istovremeno.

5. Kuvajte oko 13 minuta, a zatim ga poslužite. Ne može biti jednostavnije, zar ne?

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs