Ukus savršenstva

Kavijar od tikvica: Apsolutni pobednik među receptima za zimnicu! (RECEPT)

Pravićete ga svake godine

Recepti 19.08.2020. - 09:48h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci: 3 kg oljuštenih tikvica, 250 g paradajz sosa, 500 g crnog luka, 100 g šećera, 2 kašike soli, 300 ml biljnog ulja, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica mlevenog bibera, 1 kašika sirćeta.

 

Priprema: Iseckajte tikvice, uklonite semenke i sipajte u veću šerpu sa debelim dnom. Zagrevajte na laganoj temperaturi sve dok ne omekšaju, pa ocedite višak tečnosti.

 

Isrpžite crni luk na malo ulja dok ne postane zlatno braon, pa dodajte u tikvice. Sve zajedno malo ispasirajte štapnim mikserom.

 

Dodajte paradajz sos, so, limun, biber i ostatak ulja, pa krčajte oko sat vremena na niskoj temperaturi uz povremeno mešanje. Pet minuta pre nego što isključite, dodajte šećer i sirće. 


Smesu sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite, pa umotajte ćebetom i ostavite da se potpuno ohladi. Odložite na mračno i tamno mesto, sa ostalom zimnicom.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...