savršen namaz

Namaz od pečenog patlidžana: Jednostavno savršen! (RECEPT)

Kada jednom probate krišku hleba ili lepinjice sa ovim namazom, uvek ćete jesti

Recepti 07.08.2020. - 15:01h Autor: Stil/Klix.ba
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 2 patlidžana
  • sok od pola limuna
  • 50 ml tahinija- namaza od susama
  • 1-2 čena belog luka
  • veći prstohvat kumina u prahu
  • 1/2 kašičice sitne himalajske soli

 

Pogačice sa čvarcima: Jelo koje se u Srbiji ne odbija! (VIDEO, RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • Operite i ogulite dva padtlidžana, te ih iseckajte na kolutiće debljine prsta.
  •  Stavite kolutiće u cediljku, posolite i ostavite 10 minuta da se ocede.
  • U međuvremenu uključite rernu na 200 Celzijusa da se ugreje i pripremite ostale sastojke.
  • Posušite patlidžane, pa ih poređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
  • Pecite ih u rerni oko 20 minuta, dok ne omekšaju u sredini.
  • Pripremite ostale sastojke u seckalici ili mutlipraktiku, a pečene kolutiće patlidžana dodajte kada se malo ohlade.
  • Sve izmešajte dok ne dobijete kremastu smesu.
  • Posolite i začinite po sopstvenom ukusu ,dodajući limun, tahine i beli luk.
  • Receptu možete upotpuniti i šakom svežeg korijandera.
  • Ako volite dimljenu aromu dodajte prilikom pripreme malo dimljene paprike.

 

4 trika za najbolji pečeni krompir: Vrsni kuvari koriste ove cake!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...