smrznuti mus

Semifredo: Ledena italijanska poslastica koja obara s nogu! (RECEPT)

Ovaj desert podseća na sladoled, ali je njegova priprema jednostavnija

Recepti 23.07.2020. - 11:21h Autor: Stil/Punkufer. Dnevnik hr.
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 300 grama malina
  • 240 ml pavlake za šlag
  • 60 ml kisele pavlake
  • 50 grama šećera u prahu
  • 40 grama pistaća
  • 1 kašika sveže isceđenog limunovog soka
  • 1 kašika meda
  • sveži listići nane

 

Torta sa jagodama i maskarpone sirom: Prava letnja rapsodija ukusa! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Mutite mikserom kiselu pavlaku oko jedan minut dok ne dobijete glatku smesu. 
  • Dodajte šećer u prahu i miksajte dok se ne sjedini sa pavlakom.
  • Smesi dodajte pavlaku za šlag i sve zajedno mutite još tri do četiri minuta.
  • U dobijenu smesu ručno umešajte pola količine naseckanih pistaća i polovinu malina, te zajedno sve mešajte.
  • Smesu prelijte u duboki lim za pečenje koji ste prethodno obložili plastičnom folijom.
  • Pripremljeni semifredo stavite u zamrzivač da odstoji minimum četiri sata dok se u potpunosti ne zaledi.
  • Kad želite da poslužite desert, izvadite iz zamrzivača da malo odstoji na sobnoj temperaturi.
  • Za to vreme pomešajte med i limun, te u smesu dodajte preostale maline.
  • Naseckajte poslasticu na kriške i preko nje poređajte maline, pistaće i nekoliko listića nane.

 

Prava letnja poslastica: Osvežavajuća i kremasta kokos torta! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...