savršenSTVO UKUSA

Vrsna kuvarica otkriva trik za najbolju grčku salatu: Tajna je u ovome! (RECEPT)

Poslušajte savete vrsne kuvarice i napravite najbolju grčku salatu

Recepti 09.07.2020. - 18:17h Autor: Stil
Foto: Shutterstock

Grčka salata je ukusna, osvežava i okrepljuje. Spoj povrća i sira čini daje joj savršeni šmek.

 

Ali, da biste uživali u njenom najsavršenijem ukusu potrebno je i da "ukradete" neke finese vrsnih kuvara.

 

Poznata kuvarica Nigel Lejvson otkriva da je tajna u mariniranom  crvenom luku.

 

  • Ona najpre luk isecka na tanke kriške, pa posipa origanom i mlevenim biberom.

 

  • Zatim,  prelije vinskim sirćetom i maslinovim uljem.
  • Posudu prekrije prozirnom folijom i ostavi da stoji dva sata ili duže.

 

Taj postupak daje luku blag i aromatičan ukus.

 

Nigela umesto krastavaca koristi komorač kako ne bi bilo viška soka, a paradajz naseckan po dužini posipa šećerom i soli.

 

Umesto na ulju, povrće i meso od sada spremajte na supi: Evo zašto! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 1 crveni luk
  • 1 kašika origana
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • so
  • biber
  • 1 kašičica šećera
  • 200 ml maslinovog ulja
  • 1 manja zelena salata
  • 1 glavica komorače
  • 125 g crnih maslina bez koštica
  • 400 g feta sira
  • 1/2 limuna

 

Priprema:

 

  • Iseckan luk na tankše kričke marinirajte u mešavini ulja, sirćeta i origana dva sata.
  • Iseckajte paradajz na tanke kriške, pa posipajte s malo soli i šećerom.
  • Naseckajte salatu i komorač, pa stavite u posudu i dodajte masline, namrvljenu fetu, parapdajz, crveni luk zajedno sa začinima, te sok od pola limuna.
  • Nežno, ali dobro promešajte pa poslužite.

 

Kako da izaberete najsavršenije breskve: Sa ovim trikovima nema greške!

 

(Stil.Kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...