Probajte

Pica iz tiganja: Recept koji je zaludeo svet, a pravi se za čas!

Ljudi neverovatnom brzinom dele recept ukusnog jela koje se sprema prženjem testa u suvom tiganju.

Recepti 09.05.2020. - 13:35h Autor: Stil / Net.hr
Foto: Profimedia

Najnovija kulinarska mudrolija iz samoizolacije koja je postala viralna je pica iz tiganja.

 

Ukusno jela se sprema prženjem testa u suvom tiganju pre nego što na njega dodate sos od paradajza, bosiljak, sir... Sve to pečete na laganoj vatri nekoliko minuta dok se sir ne otopi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sailesh Kolanu (@saileshkolanu) on

Za tri pice od 30 cm.

Vreme pripreme: 20 minuta, a termičke obrade: 15 minuta.

 

Sastojci

 

Za testo:

 

  • 7 g suvog kvasca
  • ½ velike kašike šećera
  • 2 kašike maslinova ulja
  • 500 g oštrog brašna
  • ½ velike kašike fine morske soli

 

Za picu:

 

  • 500 ml pelata
  • ½ x 250 g mocarele (narendane)
  • Pakovanje od 150 g kuglica mocarele (prepolovljene)
  • ¼ x 25 g bosiljka
  • ½ kašičice maslinovog ulja

Priprema:

 

Pomešajte kvasac, šećer i maslinovo ulje s 325ml tople vode i ostavite neka odstoji dva do tri minuta dok se kvasac potpuno ne otopi. Pomešajte brašno i so u činiji srednje veličine i napravite udubljenje u sredini. Ulijte smesu kvasca u udubljenje i mešajte da se smesa sjedini.

 

Testo mesite osam do deset minuta na lagano pobrašnjenoj radnoj površini dok ne dobijete glatko elastično testo. Stavite ga u veliku činiju posutu brašnom, prekrijte vlažnom krpom i ostavite na toplom mestu 45 do 60 minuta dok se testo ne udvostruči.

 

Zagrejte rernu na 250 ℃ i u nju na srednju policu stavite podlogu za pečenje pice. Tiganj stavite na šporet na jaku vatru da se zagreje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Jenkins (@dailywaffle) on

Testo podelite na tri dela koje ćete oblikovati u kuglice. Svaku kuglicu posebno razvaljajte u tanki okrugli oblik i stavite u vruć tiganj, potom na nju stavite pelat, pospite narenadanu mocarelu, prepolovljene kuglice mocarele i listove bosiljka, a zatim premažite uljem.

 

Stavite u rernu i pecite 12-15 minuta dok kora ne postane zlatna i hrskava, a prelivi se ne otope. Preostali bosiljak isecite i poslužite kad je pica gotova.

 

Dodatni savet:

 

Ovaj recept koristite kao osnovu za kreiranje sopstvene pice na koju možete dodati: masline, inćune, kapare, artičoke, pečurke, kuvanu šunku, gorgonzolu, rikota sit ili bilo koji od vaših omiljenih preliva.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...