savršen ukus

Zapečene makarone sa sirom: Kremasti i brzinski obrok od kojeg ćete se slatko najesti! (RECEPT)

Donosimo vam jednostavno i toplo jelo idealno za početak vikenda

Recepti 10.04.2020. - 12:29h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 grama makarona pužića
  • 2 kašike maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika bibera
  • 500 mL mleka
  • 130 g narendanog sira
  • 200 g grčkog jogurta
  • 2 kašike hlebnih mrvica
  • 1/8 kašičice crvene paprike

 

Domaći puding od čokolade: Kremasta poslastica gotova za 10 minuta! (RECEPT)

foto: Shutterstock

 

Priprema:

 

  • Zagrejte rernu na 230 Celzijusa, te u veći lonac ulijte vodu, posolite i sačekajte da provri.
  •  Zatim dodajte makarone i kuvajte dok ne omekšaju. Ali, pazite da se ne prekuvaju.
  •  Ocedite testeninu i stavite je u hladnu vodu da se ne slepi.
  • U velikom loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri, te dodajte brašno, so i biber.
  • Promešajte da nastane gusta smesa.
  • Polako sipajte mleko, najpre polovinu mleka pa dobro promešajte i zatim dodajte ostatak.
  • Zagrejte smesu na srednje jakoj vatri, uz često mešanje, dok se ne zgusne i dok ne vidite mehuriće uz rub lonca. Nemojte dozvoliti da se sos prekuva.
  • Dodajte narendani sir, te mešajte dok se ne rastopi i ne stvori gusti sos, a zatim dodajte grčki jogurt.
  • Kuvane makarone dodajte u sos pazeći da svi budu prekriveni sosom. 
  • Izlijte makarone s sosom u prethodno podmazani lim za pečenje, rasporedite ravnomerno i prelijte preko njih preostali sos iz lonca.
  • Pomešajte hlebne mrvice i papriku u manjoj posudi, te ravnomerno pospite po vrhu testenine.
  • Pecite na 220 Celzijusa oko 15 minuta dok ne dobije zlatno smeđu boju.

 

7 grešaka koje svi pravite kada pečete kolače: Zbog toga vam ne uspevaju

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...