Sastojci:
- 500 grama makarona pužića
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike brašna
- 1 kašika soli
- 1 kašika bibera
- 500 mL mleka
- 130 g narendanog sira
- 200 g grčkog jogurta
- 2 kašike hlebnih mrvica
- 1/8 kašičice crvene paprike
Domaći puding od čokolade: Kremasta poslastica gotova za 10 minuta! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 230 Celzijusa, te u veći lonac ulijte vodu, posolite i sačekajte da provri.
- Zatim dodajte makarone i kuvajte dok ne omekšaju. Ali, pazite da se ne prekuvaju.
- Ocedite testeninu i stavite je u hladnu vodu da se ne slepi.
- U velikom loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri, te dodajte brašno, so i biber.
- Promešajte da nastane gusta smesa.
- Polako sipajte mleko, najpre polovinu mleka pa dobro promešajte i zatim dodajte ostatak.
- Zagrejte smesu na srednje jakoj vatri, uz često mešanje, dok se ne zgusne i dok ne vidite mehuriće uz rub lonca. Nemojte dozvoliti da se sos prekuva.
- Dodajte narendani sir, te mešajte dok se ne rastopi i ne stvori gusti sos, a zatim dodajte grčki jogurt.
- Kuvane makarone dodajte u sos pazeći da svi budu prekriveni sosom.
- Izlijte makarone s sosom u prethodno podmazani lim za pečenje, rasporedite ravnomerno i prelijte preko njih preostali sos iz lonca.
- Pomešajte hlebne mrvice i papriku u manjoj posudi, te ravnomerno pospite po vrhu testenine.
- Pecite na 220 Celzijusa oko 15 minuta dok ne dobije zlatno smeđu boju.
7 grešaka koje svi pravite kada pečete kolače: Zbog toga vam ne uspevaju