Za desetku

Krompir preliven sosom od pečuraka: Malo drugačije posno jelo za uživanje! (RECEPT)

Mekan i sočan krompir u finom sosu

Recepti 14.03.2020. - 10:29h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 600 g krompira, 1 velika glavica crnog luka, 2 kašike pirinča, 2 kašike instant sosa od pečuraka, 2 kašike kukuruznog brašna, 4 čena seckanog belog luka, malo začina, peršunov list, so, biber, ulje.

Priprema: Tepsiju podmazati uljem. U činiji iseći krompir na listiće, dodati malo začina, peršunov list, biber, ulje, beli luk i kukuruzno brašno. Sve dobro izmešati pa polovinu ređati u pleh.

 

U sredinu staviti opran pirinač, luk isečen na krugove i drugu polovinu krompira.


U činiji gde je bio krompir dodati 300 ml vode i u nju dodati instant supu iz kesice, dobro izmešati pa preliti krompir. Još malo preliti krompir uljem i peći na 220 stepeni oko 50 min da lepo porumeni.


Uživajte!

 

(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.com)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs