UKUSNO

Prave domaće puslice: Uz ovaj recept svaki put ispadnu savršeno!

Za ovaj desert je potrebno malo veštine, a uz ovaj recept ne postoji šansa da pogrešite 

Recepti 09.02.2020. - 17:28h Autor: Stil/Ženskimagazin.rs
Foto: Shuterstock

Potrebno je:

 

  • 8 belanaca
  • 500 gr šećera u prahu i kristal šećera,
  • 3 kašike limunovog soka.

 

Pre nego što počnete sa pripremom jaja stavite u frižider kako bi se ohladila i bila bolja za mućenje.

 

Priprema:

 

Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca sipajte u suvu posudu. Mutite mikserom najvećom brzinom i postepeno dodajte šećer. Na kraju mešanja dodajte i limunov sok i nastavite da mutite dok ne dobijete čvrstu smesu.

 

Pečenje:

 

Priprema je lakši deo. Ono gde treba obratiti pažnju je pečenje. Puslice se zapravo ne peku, već se suše na relativno niskoj temperaturi.

 

Kolač čokolada-puding: Najkremastija poslastica na svetu! (RECEPT)

foto: Shuterstock

Da biste ispekli puslice kao što je to prikazano u kuvarima, morate imati strpljenja. Mućenje belanaca sa šećerom uz dodatak limunovog soka potrebno je oko 15 minuta, dok sušenje i pečenje traje mnogo duže.

 

  • Zagrejte rernu na 160 stepeni
  • Pleh obložite papirom za pečenje i na nejga izlijte puslice
  • Stavite puslice u rernu na 5 minuta, a nakon toga smanjite temperaturu na 130 stepeni i sušite još 90 minuta.

 

Nakon pečenja, najbolje je ostaviti puslice u rerni preko noći kako bi se potpuno osušile.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...