Isprobajte

Begova čorba: Jelo koje greje i oporavlja telo tokom zimskih dana! (RECEPT)

Dobra čorba mora dugo da se kuva. Stoga je spremajte sa strpljenjem i ljubavlju. Verujte da se isplati

Recepti 15.01.2020. - 08:34h Autor: Stil/ krstarica
Foto: Shutterstock

Potrebno je: 1 litar vode; zelen (šargarepa i koren paštrnaka) isečena na kockice; 100 grama bamija (obavezna u ovoj čorbi); 300 grama telećeg mesa isečenog na kockice; 300 grama pilećeg mesa isečenog na kockice; 2-3 listića lovora; maslac; 1 kašika brašna; malo vode i mleka; so, biber; 50 ml pavlake; 1 jaje; muskatni oraščić; sitno seckan peršun; limunov sok.

 

Način pripreme: U litar vode dodati zelen (šargarepu i koren paštrnaka) isečenu na kockice, 100 grama bamije, po 300 grama telećeg i pilećeg mesa isečenog na kockice i 2-3 listića lovora. Kuvati 2-3 sata. Dodavati vodu po potrebi.

 

U posebnoj činiji izmešajte maslac, brašno, mleko i malo vode. Kad napravite takvu zapršku sipajte je u čorbu koja vrti. Mešajte. Zatim u činiji umutite jaje i pavlaku pa i to dodajte u čorbu koja vri. Dodajte i muskatni oraščić. Dodajte peršun pa sklonite sa ringle. 

 

Limunov sok dodajte po želji.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...