vrlo jednostavan način pripreme!

Recept za musaku sa tikvicama: Za one kojima je dosadio krompir sa mesom, odlična zamena!

Sačuvajte ovaj recept za vreme posle Božićnog posta

Recepti 07.12.2019. - 18:58h Autor: Stil / Coolinarika
Foto: Shutterstock

Ovako napravljena musaka od tikvica vrloje lagana, sočna i ukusna. Umesto krompira kao standardnog sastojka musake, idu tikvice, koje prosto svi obožavaju. 

 

1. U tiganj sipati malo ulja i staviti da se greje. Iseckati crni luk, a šargarepu izrendati i staviti na zagrejano ulje da se prži.

 

2. Kada luk i šargarepa omeknu, dodati mleveno meso i pržiti dok meso ne izgubi ružičastu boju (10min). Začiniti vegetom i biberom po ukusu i dodati iseckan beli luk. Sve lepo izmešati. Uključiti rernu da se greje na 200 stepeni.

 

3. Za to vreme oprati tikvice i iseći ih na kolutove. Tikvice začiniti vegetom. Polovinu tikvica poređati u posudu za pečenje, koja je vrlo malo nauljena. Preko tikvica staviti nadev od mlevenog mesa i poređati drugu polovinu tikvica. Poklopiti i staviti da se peče.

 

Nakon 40 minuta musaku preliti smesom od jaja, mleka, kisele pavlake i vegete i vratiti u rernu na 20 minuta da se zapeče na 150 stepeni, bez poklapanja.

 

Poslužiti toplo uz malo kisele pavlake!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs