Sastojci za biskvit:
- 12 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 200 grama mlevenih oraha
- 1 prašak za pecivo
- marmelada od breskve
Sastojci
za krem:
- 10 jaja
- 10 kašika šećera
- 7 kašika gustina
- 1 l mleka
- 250 grama margarina
- 1 kg banana
- velika limenka ananasa
Voćna torta: Kremasti desert sa slatkom pavlakom i keksom! (RECEPT)
Priprema:
- Od 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 100 grama oraha i pola praška za pecivo ispecite biskvit.
- Pečen vruć zarolajte prvo u krpu pa onda sam.
- Na isti način ispecite i zarolajte još jedan biskvit.
- Kremu kuvajte na pari.
- Mikserom umutite jaja i šećer, pa dodajte gustin i malo mleka.
- Preostalo mleko stavite da kuva pa izrađenu masu ulijte u mleko i kuvajte do kraja.
- Dobro ohladite pa ohlađenu umutite s margarinom i šećerom u prahu.
- U kalup složite iseckanu roladu, natopite ga sa sokom iz limenke ananasa, namažite trećinom kreme, pospite polovinom voća iseckanog na sitne komadiće, pa opet dodajte kremu.
- Na sledeći red stavite iseckanu roladu pa je opet natopite sokom, te dodajte kremu pa voće pa opet kremu i poslednji red iseckane rolade.
- Staviti u frižider na nekoliko sati pa istresite na tacnu i okolo ukrasite preostalom kremom i šlagom.
Voćna torta od kora za pitu: Najbrža poslastica ikada! (RECEPT)