ODUŠEVIĆETE SE

Lazanje sa sirom i patlidžanom: Ukusniju večeru nećete probati! (RECEPT)

Ovaj recept morate pripermiti jer garantuje vrhunski užitak

Recepti 09.09.2019. - 17:29h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 300 grama testa za lazanje
  • 1 glavica luka
  • 3 čena belog luka
  • 3 tikvice
  • 1 patlidžan
  • 200 grama pelat paradajza
  • 200 grama mocarele
  • 400 grama rikota sira
  • 50 grama parmezana
  • bosiljak
  • timijan
  •  peršun
  • so
  • biber

 

Lazanje sa mlevenim mesom: Italijanska kuhinja na srpski način! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

 

  • U vatrostalnoj posudi koju ste prethodno nauljili maslinovim uljem dinstajte crni i beli luk, pa dodajte patlidžan i tikvicu iseckane na kockice.
  • Zalijte pelat paradajzom i dodajte sve začine.
  • Kuvajte nekoliko minuta.
  • Na dno posude za pečenje stavite malo sosa, a zatim dno prekrijte listovima testa.
  • Dodajte dinstano povrće, mocarelu i rikota sir koji ste prethodno posolili i pobiberili.
  • Postupak ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke.
  • Na kraju pospite ostatkom mocarele i parmezanom.
  • Pecite oko pola sata.

 

Pileće lazanje sa belim lukom: Moćno jelo za zimske dane! (VIDEO, RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...