Sastojci:
- 500 grama manjih tikvica
- so
- 2 kašike maslinovog ulja
- kašika naseckanog majorana
- 2 jaja
- mleveni crni biber
- 1 kašika maslaca
Kremasti omlet sa spanaćem i parmezanom: Kombinacija koja zauvek osvaja! (RECEPT)
Priprema:
- Odrežite krajeve tikvica i narendajte ih.
- Pomešajte tikvice sa kašičicom soli i ostavite oko pola sata da odstoji.
- Prebacite ih u cedilo i dobro iscedite kako biste odstranili višak tečnosti.
- Zagrejte maslinovo ulje u velikoj tiganju i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju, 6-7 minuta.
- Dodajte majoran, sklonite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
- Lagano viljuškom umutite jaja s tikvicama, biberom i još malo soli.
- Zagrejte maslac u tiganju, dodajte smesu s tikvicama i ravnomerno je rasporedite.
- Pecite dok se jaja ne stisnu, zatim smanjite vatru i nastavite da pečete dok se ne stisnu, ali tako da ostanu mekana na vrhu.
- Protresite tiganj da oslobodite omlet od dna, a zatim ga pustite da sklizne na veliki tanjir.
- Poklopite tanjir tiganjom i zajedno ih okrenite naopako, tako da je pečena strana sada u tiganju prema gore.
- Pecite ga još oko minut s te strane, a zatim opet prebacite na tanjir.
- Pustite da se malo ohladi, potom iseckajte i poslužite sa salatom.
Kremastiji omlet nećete probati: Tajna savršenstva ukusa je u ovome! (RECEPT)