Tako ukusne

Najbolji recept za princes krofne: Neverovatno mekano testo i penasti fil!

Ukus stare dobre poslastice našeg detinjstva

Recepti 12.08.2019. - 12:53h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Sastojci za testo: 300 ml vode, 100 ml ulja, 140 g brašna, 1 prašak za pecivo, 4 jaja.

 

Sastojci za fil: 2 pudinga od slatke pavlake (može i od vanile), 1 kesica šlaga, 1 margarin.

 

Priprema: Prokuvati vodu i ulje, dok ključa dodati brašno i prašak za pecivo, brzo izmešati i odmah skloniti sa vatre. Dodavati jaja jedno po jedno, svako da bude dobro sjedinjeno s testom pre dodavanja sledećeg. Špricem za tulumbe ili kašičicom vaditi testo i ređati na pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni do lepo ne narastu i dobiju lepu zlatnu boju.

 

Za fil skuvati dva pudinga po uputstvu s kesice, pa u topao puding ubaciti margarin sa sobne temperature. Umutiti da se lepo sjedini, pa dodati i umućen šlag.

 

Krofnice seći napola i puniti filom, poklapati i posuti šećerom u prahu. Ako želite da budu mekane, pokrijte ih folijom odmah nakon filovanja i stavljanja šećera. Ako želite da budu krckave, nemojte ih pokrivati folijom.

 

Javite nam kako vam je ispalo!

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...