ručak za pamćenje

Zapečene njoke sa graškom gotove za pola sata: Kremasta rapsodija ukusa! (RECEPT)

Njoke spremljene na ovaj način su pravo zadovoljstvo za vaša čula

Recepti 17.07.2019. - 09:23h Autor: Stil/Gastro.24 Sata.Hr
Foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 400 grama njoka
  • 2 kašike maslaca
  • 100 grama šunke
  • 2 čena belog luka
  •  200 ml pavlake za kuvanje
  • 50 grama parmezana
  • 150 grama graška 
  • biber

 

Božanstvene njoke: Obrok koji ćete pamtiti ceo život! (RECEPT)

foto: Shutterstock


Priprema:

 

  • Zagrejte rernu na 180 Celzijusa i skuvajte njoke u posoljenoj vodi.
  • Izvadite ih čim isplivaju na površinu.
  • U tiganju rastopite maslac i lagano zapecite kockice šunke.
  • Izvadite šunku i stavite je sa strane.
  • U tiganj stavite iseckani beli luk i palavku i vratite je na vatru.
  • Dodajte parmezan, promešajte, posolite i pobiberite.
  •  Dodajte njoke i polovinu graška i kuvajte minut na laganoj vatri.
  • Premestite u posudu za pečenje i pecite dok se smesa ne zgusne, 15-20 minuta.
  • Izvadite iz rerne, dodajte preostali grašak, kockice šunke i poslužite toplo.

 

Mekane kao pena: Napravite ove njoke sa paradajzom i sirom, osvojiće vas na prvi zalogaj! (RECEPT)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...