Kiflice sa sirom, mesom, džemom, eurokremom, pa čak i prazne zaista retko ko ne voli!
Ukoliko ne volite da mesite ili kuvate niti da provodite previše vremena u kuhinji, ovaj način brzog pravljenja kiflica će vam se sigurno dopasti!
Sastojci: 500g brašna, 1 margarin, 1čaša kisele pavlake
Po ukusu: so/šećer
Sjedinite brašno, čašu kisele pavlake i 1 ceo margarin uz so ili šećer po sopstvenom ukusu. Preporučljivo je da margarin odstoji na sobnoj temperaturi dok ne omekša.
Testo umesite, kidajte loptice i razvucite testo. Nadev birajte po svom ukusu, potom uvijte kiflice.
Kada ih stavite u pleh, premažite jajetom. Ako se odlučite za slane kiflice, možete ih posuti susamom ili morskom soli.
Pecite kiflice na 220 stepeni, 20 minuta ili više u zavisnosti od jačine rerne.
Prijatno!