Morate da probate

Testo koje odbija masnoću: Za peciva mekana kao najlepši patišpanj! (RECEPT)

Idealno za krofne, mekike, uštipke, pancerote...

Recepti
Autor:
Testo koje odbija masnoću: Za peciva mekana kao najlepši patišpanj! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Sastojci: 650 brašna, 1 šolja svežeg mleka, 4 g suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1 šolja kiselog mleka, pola kašičice sode bikarbone, 1 kašičica soli, 3 kašike ulja + još za prženje Priprema: Blago zagrejati mleko, sipati suvi kvasac, šećer i 1-2 kašike brašna, pa ostaviti da se kvasac aktivira.

Prosejati brašno, sipati so i kiselom mleko pomešano sa sodom (prethodno pomešati i ostaviti da malo odstoji). Promešati i dodati nadošli kvasac sa svežim mlekom i šećerom.

Zamesiti srednje meko testo, dodajući po jednu kašiku ulja pri mešenju, dok testo ne upije tri kašike i ne postane glatko.

Ostaviti da stoji oko sat vremena, može da stoji i ceo dan u frižideru pokriveno kesom. Ako testo držite u frižideru, izvadite da stoji 15 minuta pre prženja.

Testo se ne mesi ponovo, kidaju se loptice velličine mandarine, razvlače se rukama i prži se u zagrejanom ulju.

Ovo je fenomenalan izbor za krofne, mekike, uštipke, pancerote... Biće neverovatno mekane, a uopšte neće biti masne!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs