Oduševiće vas

Jugoslovenski kolač: Poslastica koja vraća u detinjstvo! (RECEPT)

Desert koji je postao popularan 70-ih godina

Recepti 16.02.2019. - 14:21h Autor: Stil
Foto: Profimedia

Sastojci:

 

Za koru: 4 jaja, 100 g šećera, 200 g brašna, 100 ml ulja, 100 ml vode, prašak za pecivo

 

Za fil: 1 l vode, 1 kg jabuka, 2 kesice pudinga od vanile, 100 g šećera

 

Za ukrašanjanje: 500 ml slatke pavlake ili šlaga

Priprema:

 

Umutite belanca i šećer u čvrst šne. Odvojena žumanca pomešajte sa uljem, vodom, brašnom i praškom za pecivo.

 

Pomoću varjače pomešajte ove dve smese.

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite koru oko 20 minuta.

 

U 900 ml vode dodajte šećer i pustite da prokuva pa dodajte sitno iseckane jabuke i kuvajte 20-ak minuta.

 

Ostatak vode pomešajte sa 2 pudinga i dodajte u vodu sa jabukama pa nastavite da kuvate oko 3 minuta i vruću smesu sipajte preko kore.

 

Kada se kolač ohladi umutite slatku pavlaku i šlag i premažite ga. Ostavite kolač da odstoji pre služenja.

 

Prijatno!

 

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...