Oduševiće vas

Domaći dodatak jelima: Napravite sami suvi začin! (RECEPT)

Pripremite ga kao zimnicu i moći ćete da ga koristite veći deo godine

Trpeza 25.11.2018. - 21:36h Autor: finirecepti.net.hr
Foto: Profimedia

Verojatno ste i vi barem jednom pri kuvanju koristili neki od povrtnih dodataka jelima. Oni dopunjavaju i pojačavaju ukus, čineći kuvanje bržim i jednostavnijim. Ali ako brinete zbog aditiva i konzervansa koji se nalaze u tim proizvodima, onda je za vas idealan ovaj domaći povrtni dodatak jelima.

 

Sastojci:

 

100 g kelerabe, 1 stabljika celera, 100 g korena celera, 100 g šargarepe, 100 g 

koraba, 100 g paškanata, 10 g đumbira, 1 glavica luka, 100 g praziluka, 100 g peršuna

 

Začin koji topi masne naslage: Zaboravite cimet, ovo ide uz svako jelo, a čini čuda za telo!

foto: Profimedia

Priprema: 

 

Povrće očistimo, operemo, osušimo, usitnimo u multipraktiku i premestimo u veliku posudu.

 

Dodamo krupnu morsku so (10% od ukupne težine očišćenog povrća), dobro izmešamo, ostavimo da odstoji 1 sat i stavimo u čiste i suve tegle.

 

Sastojke prekrijemo slojem soli, zatvorimo i čuvamo na tamnom i hladnom mestu, a nakon prvog otvaranja čuvamo u frižideru.

 

Lekoviti začin koji svakom jelu poboljšava ukus: 5 načina kako da koristite kurkumu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...