Nema više neuspelih poteza

Otopite čokoladu poput iskusnih poslastičara: Ova 3 saveta su zlata vredna!

Uz pomoć jednostavnih trikova dobićete otopljenu čokoladu poput iskusnih poslastičara.

Trpeza 23.05.2018. - 12:27h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Profimedia

Ako ste pokušali nekad da otopite čokoladu sami, onda znate da to nije baš tako jednostavno kako izgleda. Jedan pogrešan potez i vaša glatka poslastica iz snova može postati izgorelo krhki nered, piše stvarukusa.rs

 

Na sreću, speciijalista za recepte i topljenu čokoladu Sju Stetcel je tu da pomogne. Strasna poslastičarka je pripremala poslastice za mnoge prilike. Njena tajna je u tome da se ne naprave neke osnovne greške.

 

1. Ne zaboravite da osušite vaše posuđe

 

Pre nego što krenete, ne zaboravite da proverite da li je vaše posuđe u potpunosti suvo. Ako samo kap vode dospe u čokoladu koja se otapa ona će postati kruta i gruba. Kada čokolada krene da se rastapa i kad se šećer pretvara u sirup tad se čestice sudaraju sa kakaom. Čokolada je dobra ako izgleda suvo i grubo.

 

Treba vam posuda u koju ćeš sipati čokoladu da se ponovo stegne? Ako želite bombone ili neki drugi recept gde je potrebno da se čokolada ponovo stegne, stavite samo malo vode i dodajte puter ili krem i za kratko vreme dobićete ukusnu poslasticu. Ovako otopljena čokolada može biti odličan preliv za neki sladoled.

 

Torta od mlečne i crne čokolade: Neverovatan spoj ukusa! (RECEPT)

foto: Profimedia

2. Ne žurite

 

Ono što je jako bitno ako želimo da dobijemo kvalitetnu topljenu čokoladu je to da ne smemo da žurimo. Ukoliko nam je vatra na kojoj otapate čokoladu mnogo jaka može se desiti da ona dobije tamnu boju, da ima jak miris ili što je još gore da izgori. Zato je bitno da se ona otapa na laganoj temperaturi sve dok je ne otopite do kraja.

 

3. Ne štedite na dobrim stvarima

 

Ako želite da dobijete ukusnu i kvalitetnu čokoladu, ključ uspeha je u korišćenju kvalitetnih sastojaka. Obratite pažnju na jedan od glavnih sastojaka a to je kakao puter. Zato je najbolje kupiti čokoladu od različitih proizvođača, pa sami procenite koji ukus je po vama najbolji.

 

Ako poštujete ova pravila, postoji velika verovatnoća da će vaše topljenje čokolade biti veoma uspešno. Pa da li ste spremni da probate?

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...