Idealna kombinacija ukusa

Posni medenjaci sa cimetom

Neodoljiv ukus cimeta i meda u mekanim kolačićima podsetiće vas na detinjstvo i bakinu kuhinju
Recepti
17:48h Autor:
Posni medenjaci sa cimetom
Foto: Thinkstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 11 Kašika ulja
  • 11 kašika vode
  • 11 kašika šećera
  • 2 kašike meda
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 450g brašna

1. Izmešajte brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodajte ulje, vodu i med i dobro izmešajte.

2. Dodajte kašiku cimeta, dobro sjedinite, pa razvucite testo na 1 cm debljine i vadite kolutove, odnosno medenjake.

3. Pecite u podmazanom plehu na 200 stepeni oko 10 minuta. Po želji možete pravitii druge oblike pomoću modlica, a kada su pečeni, pospite šećerom u prahu i služite uz čaj ili kafu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs