Fenomenalan ukus

Posne breskvice

Uživajte u poslastici koja će otvoriti sva vaša čula, čak i u danima posta
Recepti
14:12h Autor:
Posne breskvice
Foto: Thinkstock
  • 50 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 600g brašna
  • 500g margarina
  • 250g šećera
  • 1 Prašak za pecivo
  • 200g čokolade
  • 150g šećera u prahu
  • malo ruma
  • malo soka od višnje, jagode ili maline
  • malo šećera

1. Zamesite testo od brašna, praška za pecivo, 250 g margarina i 250 g šećera. Pravite kuglice, ređajte ih u pleh i pecite. Izvadite, prohladite, presecite na pola i svaku polovinu izdubite.

2. Za fil izdubljenu smesu zamesite s malo ruma i ostavite. Posebno umutite istopljenu čokoladu sa prah šećerom, 250 g margarina i malo ruma. Sjedinite s izdubljenom masom i filujte svaku polovinu, pa spojite po dve.

3. Vrhove breskvica umačite u sok od višnje, maline ili jagode, važno je samo da je crveni sok, pa na kraju uvaljajte u kristal šećer.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs