NAJMEKŠI KOLAČ OD 3 SASTOJKA KOJEG DOMAĆICE OBOŽAVAJU: Japanski čizkejk obara s nogu, a pravi se očas posla

Donosimo vam recept za kolač koji se pravi od samo 3 sastojka, a koji je oduševio mnoge domaćice.

Recepti
20:30h Autor:
NAJMEKŠI KOLAČ OD 3 SASTOJKA KOJEG DOMAĆICE OBOŽAVAJU: Japanski čizkejk obara s nogu, a pravi se očas posla
Recept za kolač od samo 3 sastojka, Foto: Printscreen Youtube/ ochikeron

Japanski čizkejk postao je veoma popularan, a domaćice ga posebno obožavaju jer ne zahteva mnogo namirnica kao ni previše vremena. Osim toga, veoma je ukusan, a izgleda prelepo.

Sastojci:

3 jajeta 120 g bele, mlečne ili crne čokolade 120 g mekanog krem sira

Priprema:

Za pripremu ovog preukusnog kolača potrebna je okrugla modla za kolače 15 cm, pleh i mikser.

Odvojiti žumanca od belanca. Zatim, staviti čokoladu u veću metalnu činiju ili šerpu, pa je otopiti na pari iznad šerpe sa ključalom vodom. Potom, u čokoladu dodati krem sir i dobro umešati, a kada se smesa ujedini, skloniti sa pare i dodati u smesu 3 žumanceta.

U drugoj posudi umutiti belanca u čvrst sneg, pa trećinu šnea dodati u smesu od krem sira i pažljivo umešati špatulom. Zatim ponoviti postupak još dva puta dok se ne umeša sav sneg.

Uljem ili puterom podmazati papir za pečenje i obložiti modlu za kolače, a zatim sipati smesu za kolač u modlu pa nekoliko puta lagano lupiti po kuhinjskom pultu kako bi balončići vazduha izašli iz smese.

Sipati u tepsiju vrelu vodu, pa staviti modlu na nju i peći na 170 stepeni 15 minuta, a zatim još 15 na 160 stepeni. Isključiti rernu i ostaviti kolač u njoj još 15 minuta. Kad je kolač gotov, ostaviti ga da se dobro ohladi, pre sečenja. Kolaš možete posuti prah šećerom.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs