TRIK POMOĆU KOJEG SVAKA PITA BUDE MEKŠA OD PUTER KIFLE: 2 kašike ove tečnosti pecivo čine mekanim i izdašnim

Ako želite da usavršite pravljenje domaće pite, meke kao puter kifle, isprobajte trik starih pekara

Recepti
Autor:
TRIK POMOĆU KOJEG SVAKA PITA BUDE MEKŠA OD PUTER KIFLE: 2 kašike ove tečnosti pecivo čine mekanim i izdašnim
Trik za najmekše testo za pitu, Foto: Printsceen Youtube - Valentinina kuhinja

Domaća pita bez razvlačenja kora može biti mekana i izdašna:

Sastojci:

  • 500ml. vode
  • 100ml. ulje
  • 1 jaje
  • 30gr. kvasca
  • 1 kašičica šećer
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašike 9% alkoholnog sirćeta
  • 950gr. brašna
  • 250gr. putera ili margarina
  • 1 jaje za premazivanje

Priprema: Umesite testo od vode, ulja, kvasca, šećera i alkoholnog sirćeta. Dodajte malo soli i brašna pa umesite testo. Ostavite testo da se odmori, a onda jufku razvijte i premažite sa puterom ili margarinom. Zatim koru sklopite pa premažite, pa opet sklopite i premažite puterom. Ostavite testo da odmori oko pola sata u frižider. Posle razvucite kore i filujte po želji.

Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni Celzijusa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs