NAJBOLJI RECEPT ZA SRPSKU SARMU: Cake iskusnih domaćica uz koje će biti ukusnija nego ikad

U nastavku pročitajte koje korake treba da ispratite da biste napravili najbolju sarmu

Recepti
19:34h Autor:
NAJBOLJI RECEPT ZA SRPSKU SARMU: Cake iskusnih domaćica uz koje će biti ukusnija nego ikad
Kako se pravi najbolja sarma?, Foto: Profimedia

Sarma je jedno od omiljenih jela na našoj trpezi, a sigurno da svaka domaćica ima svoj provereni recept kako da joj ispadne najbolje.

Ipak, postoje neke cake koje ce garantovano pomoći da napravite najbolju sarmu do sada, a mi vam otkrivamo koje su to.

Najbolji recept za sarmu
Najbolji recept za sarmufoto: Profimedia

1. U smesu za sarmu uvek dodajte nešto suvog mesa, sarma će dobiti finiji ukus, ali ipak morate da pazite da zbog suvog mesa ne bude prežestoka.

2. Pre nego što stavite suvo meso u sarmu obavezno ga prokuvajte

3. Veoma je bitno da kiseli kupus pre pripreme isperete kako sarma ne bi bila preslana.

4. Kada sve pripremite i prodinstate luk, promešajte sve sastojke. Tada možete da počnete sa motanjem sarmi.

5. Uzmite deo smese, oblikujte ga i položite u list kupusa. Meso nežno zarolajte u kupus i na kraju presavite rubove, kako bi smesa za vreme kuvanja ostala unutar lista.

6.Na dno lonca, pre slaganja sarmi, stavite kožu od slanine. Tako ćete sprečiti da sarma zagori.

7.Nakon kože od slanine stavite deo iseckajte kupus, na koji ćete slagati sarme.

8. Kada iskoristite celu smesu i napunite lonac sarmama na vrh stavite ostatak iseckanog kupusa.

9. Sarme sada možete da stavite da se kuvaju oko sat i po.

10. Na kraju možete zapržiti sarmu s malo brašna i crvene paprike ili laganijom varijantom s pireom od paradajza.

Sarma je nezaobilazna na domaćoj kuhinji
Sarma je nezaobilazna na domaćoj kuhinjifoto: Shutterstock

U nastavku pročitajte recept za najbolju sarmu.

Sastojci:

700 grama junećeg mlevenog mesa (od plećke) 1 glavica kiselog kupusa 100 grama slanine 100 grama pirinča 1 glavica luka 2 čena belog luka 1 kašičica crvene paprike u prahu 1 lovorov list so biber po želji

Priprema:

Glavici kupusa odvojite listove i iseckajte koren na listu, da listovi ne budu žilavi i debeli. Beli i crni luk sitno iseckajte, te slaninu iseckajte na male kockice. Luk prodinstajtr na malo ulja da uvene. U mleveno meso dodajte so, biber, crvenu papriku, dinstani luk, slaninu iseckanu na kockice i pirinač, te dobro promešajte. Po potrebi dodajte malo vode. U listove kupusa zamotajte meso i presavite rubove. Ostatak kupusa iseckajte na rezance, složite u lonac i uz malo vode i sve zajedno kuvajte 1,5 sat na laganoj vatri.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

sarmarecept