omiljenI ŠPANSKI SLATKIŠ!

RECEPT ZA NAJOMILJENIJI SLATKIŠ SVIH ŠPANACA: Korica je hrskava, a unutrašnjost meka, uz čokoladu niko ne može da ODOLI

Ukoliko niste do sada probali ćurose, obavezno ih napravite po ovom receptu - oduševićete se!

Recepti
07:56h Autor:
RECEPT ZA NAJOMILJENIJI SLATKIŠ SVIH ŠPANACA: Korica je hrskava, a unutrašnjost meka, uz čokoladu niko ne može da ODOLI
Kako se pravi najpoznatija španska poslastica?, Foto: Shutterstock

Ćurosi su slatke poslastice koje možete da proneđete u svakom ćošku Španije! Pravi se od jednostavnog testa koje sadrži brašno i vodu, prži se u dubokom ulju, najčešće je duguljastog oblika, korica mu je hrskava a unutrašnjost meka, nakon prženja se posipa šećerom i cimetom a zatim se umače u čokoladni sos.

Potrebno je:

  • 250 ml vode
  • 150 gr brašna
  • 3 jajeta
  • kockica maslaca
  • šećer, cimet
Čurosi
foto: Shutterstock

Priprema:

Sipati vodu u šerpu, dodati maslac, pa kad provri dodati brašno i žicom izmešati. Kad se malo prohladi dodavati jedno po jedno jaje, mešati da testo bude glatko bez grudvica - penasto. U šerpu sipati ulje da se ugreje. Testo ubaciti u špric za tulumbe, ako imate manji otvor da budu uži (ja nisam imala), pa pržiti ćurose dok ne porumene. U činiju sipati malo šećera pomešanog sa prah šećerom i dodati cimeta. Ćurose uvaljati u šećer i služiti tople.

(Stil / Bakini recepti)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs