Probajte, vredi

Kako da kačkavalj ostane svež, ne pokvari se i ne ubuđa: Samo ga stavite u kutiju s ovim!

Ovaj trik pomaže da se svežina i ukus kačkavalja savršeno očuvaju i do 14 dana

Trpeza 14.09.2020. - 15:21h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Kačkavalj i razne vrste tvrdih sireva su jedna od najčešćih namirnica u našem frižideru i obično ga kupujemo u većim pakovanjima, ali šta kada nam se jednostavno ne jede i tako ostane da stoji?

 

Postoji način da mu produžite rok trajanja, sačuvate ukus, izbegnete buđ i promenu boje na ivicama, i to veoma jednostavno i jeftino - sve što treba da uradite jeste da izvadite kačkavalj iz njegove folije, položite ga u plastičnu kutiju za hranu sa poklopcem (najbolje da se veličina posude podudara sa veličinom komada sira) i pored stavite jednu kockicu šećera!

 

10 velikih grešaka u pripremi ajvara: Evo zbog čega vam ispada loše!

foto: Shutterstock

Povedite računa samo da se šećer i sir ne dodiruju. Sledećeg dana kada otvorite kutiju, videćete da je šećer počeo da se topi - to je zato što on upija svu vlagu, i tako sprečava nastanak buđi na siru.

 

Ovaj trik pomaže da se svežina i ukus kačkavalja savršeno očuvaju i do 14 dana.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...