Recept za dugovečnost

Stručnjaci potvrdili: Evo koliko seksa će vas podmladiti!

Nauka se u naše doba uplela u celu priču i došla do zaključka

Škola sexa 14.12.2017. - 20:07h Autor: metro-portal.hr
Foto: Shutterstock

Seks je od davnina poznat kao sredstvo za pomlađivanje - iako su još u relativno nedalekoj prošlosti to shvatali poprilično doslovno, pa su stari muškarci skakali na mlade, jedre device u nadi da će nešto od te svežine preći na njih... obično nije, naravno.

 

Nauka se u naše doba uplela u celu priču i došla do zaključka - seks barem jednom nedeljno može vam pomoći da živite duže.

 

U novom istraživanju, naučnici sa Kalifornijskog univerziteta istraživali su seksualne živote 129 majki nedelju dana. Učesnice su davale dnevno izveštaj o svom ukupnom zadovoljstvu, kao i slučajevima kad je došlo do sukoba, podrške i / ili intimnosti sa svojim partnerima.

 

Seks u tridesetim je najbolji: 9 dokaza da ste seksualno sazreli!

foto: Shutterstock

Kad su uporedili njihove izveštaje s njihovim uzorcima krvi, otkrili su zanimljiv uzorak. Majke koje su imale odnose sa svojim partnerima barem jednom u toj nedelji, imale su značajno duže telomere - sitne komadiće DNK koji utiču na dugovečnost i zdravlje.

 

Tokom vremena, telomeri koji se nalaze u vašim ćelijama razgrađuju se kao posledica starenja, slabe ishrane i prevelike upotrebe alkohola, rekli su istraživači.

 

No, ovi rezultati pokazuju da ih redovni seks može 'popraviti' i produžiti, čuvajući vaše ćelije zdravima i mladima.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...