Istraživanje

Iznenađujuće: Na ovo žene misle 627 sati godišnje!

Loša frizura, otečenost, nadutost, višak kilograma i odevne kombinacije teraju žene da na razmišljanje o tome potroše čak ceo jedan mesec
Zanimljivosti
05:40h Autor:
Iznenađujuće: Na ovo žene misle 627 sati godišnje!
Foto: Thinkstock

U britanskoj studiji kompanije Invistaa učestvovalo je 2.000 žena, a rezultati pokazuju da se oko svog izgleda godišnje brinu 627 sati i 28 minuta.

Većina tog vremena odvojena je za brige oko toga šta obući tog dana i kako to izgleda, ali najveća je zabrinutost oko viška kilograma. O tome žene nedeljno razmišljaju jedan sat i 46 minuta.

Istraživanje je pokazalo da žene, takođe, nedeljno potroše sat i 26 minuta razmišljajući kojim odevnim kombinacijama mogu da sakriju kritične zone na telu, a osam od deset žena ima dana kada će se boriti s tim problemom bez obzira na to što im ogledalo daje dobru sliku fizičkog izgleda.

O nadustosti razmišljaju sat vremena nedeljno, dok upola manje vremena brinu o tome da li su im grudi premale. Sve te brige najčešće isplivaju na površinu kada se spremamo za neka važna događanja poput venčanja ili, pak, večernjih izlazaka, piše Dejli Mejl.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs