stručno

Psiholog Žarko Trebješanin objašnjava: Ovako izgleda žena koja traži udvaranje!

Istraživanja pokazuju da su žene te koje prve emituju ljubavne signale. Muškarcima tek tada dopire do svesti da bi mogli nešto da urade, pa onda oni prvi prilaze ženi

Ljubav i zavođenje
10:59h Autor:
Foto: Printscreen/ Youtube/ Agape

O ljubavnim signalima pisalo se mnogo, a priča se još više. Međutim, po nekad kao da ne znamo ništa o ovoj temi. Muško-ženski odnosi danas su u najvećoj krizi. Osnovni ljudski kontakt izgubio se i prebacio na puko elektronsko udvaranje.

 

Svi su danas jaki na pisanoj reči (sms poruke, viber poruke), a izuzetno slabi na delu (udvaranje).

 

Muškarci se žale kako žene više ne traže pažnju kao nekad, a žene kukaju kako nema muškarca koji bi im posvetio pažnju. Nedostatak dobrog "starinskog" udvaranja je problem koji muči slobodne muškarce i žene.

 

Psiholog Žarko Tribješanin ukazuje na "osnovne" signale koje emituje žena koja traži pažnju:

 

"Istraživanja pokazuju da su žene te koje prve emituju ljubavne signale. Muškarcima tek tada dopire do svesti da bi mogli nešto da urade, pa onda oni prvi prilaze ženi. Odatle i osećaj da muškarci prave prvi korak pri upoznavanju. Ali oni su već bili namamljeni. Poslati su signali koji kažu odprilike: Dođi ovamo...

 

Ti ženski signali mogu da budu raznoliki. Može da postoji cela serija ili vatromet različitih signala. Muškarci veoma slabo hvataju te signale zbog toga žena mora da emituje ceo spektar tih signala kako bi muškarac "uhvatio" barem jedan i prišao dami.

 

Žena ljubavne signale prvo pokazuje odećom. Obično oblači boju koja "vrišti": crvenu haljinu, bluzu, suknju... Ili postoje diskretniji signali:  vrti  svoju kosu, mazi čašu iz koje pije, mazi svoje grudi, prekrsti noge... Osmeh ili pogled su nešto što najviše emituje ljubavne signale...

 

Privlači vas bivši: Evo kako ćete biti sigurni da li treba da se vratite staroj ljubavi!

 

Prvi čin u drami udvaranja odvija se na daljinu. Svaki od tih činova ima svoj cilj. Bez obzira što je to jedan proces. Na početku je to na distanci, i pogled je moćna stvar.

 

Žena može da pogleda predmet svoje želje kratko, a malo posle "baci" jedan pogled koji je nešto duži (oko 3 sekunde). Za pogled je to dugo. Pogled je moćan vid komunikacije. Ako nekog dugo gledate u oči to može biti i neprijatno, osim kada je udvaranje u pitanju. Samo se zaljubljene osobe mogu gledati izuzetno dugo. 

 

Posle tih pogleda i gestova dolazi duga faza udvaranja - čitaju se odgovori. Čeka se reakcija: Da li su signali uspeli, da li su primećeni, da li je odgovor pozitivan?

 

Ako bacate  poglede i osmehujete se, a čovek okrene leđa: to je signal da niste uspeli!

 

Kad je zavođenje u pitanju ti suptilni signali su najvažniji. 

 

Kada dama pošalje te prve signale, ostalo je na muškarcu. Muškarci su skloni tome da protumače i najljubazniji osmeh kao zeleno svetlo i da mogu ženu da vode svojoj kući. Ali žene to drugačije tumače: može biti izraz naklonosti, dok muškarci to previđaju. 

 

Pošto je muškarcima krajnji cilj to telesno zbližavanje - reprodukcija, pa čak i ako ih žena odbije odmah to i nije neka šteta. Veća je šteta da previde signal i da ne deluju na njega.

 

Psihoterapeut dr Zoran Milivojević savetuje: Samo u ovom slučaju oprostite prevaru!

 

Žena vole partnera koji je dominantan: jak, dubok glas nekog ko je siguran u sebe. Kada je izgled u pitanju one vole klinast tip građe: široka ramena i uzak struk.

 

Žene obraćaju pažnju na ono što ih zanima: da li muškarac ima dobre resurse, da li može da im obezbedi budućnost

 

Ženama su bitne muškarčeve oči koje odaju da li su zavele muškarca i da li ih muškarac obmanjuje.

 

Muškarci kada vide neku izuzetno zgodnu ženu njemu se dešava sledeće: šire mu se zenice, a vilica se opušta. Zbog toga i onaj izraz: Kada sam je video, pala mi je vilica.

 

Može da kaže: "Nije loša", ali odaje ga vilica."

 

Signali sve odaju - samo ih treba pažljivo posmatrati. A da li se udvarač rađa ili stvara, profesor Žarko Tribješanin navodi da se sve uči iz knjiga, filmova, iz stvarnog života.

 

Bitno je znati osnove udvaranja i na osnovu toga praviti svoj šablon udvaranja.

 

(Stil.kurir.rs)

 

Najpoznatiji ruski psiholog savetuje žene: Šta da radite kada vam muž pravi probleme u životu!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs