8 ključnih poteza

Kao prava dama: Jedini pristojan način da odbijete udvaranje muškarca!

Nije važno samo ono što kažete, nego i kakvim tonom
Ljubav i zavođenje
13:28h Autor:
Foto: Thinkstock

Pre ili kasnije, u životu se dogodi da nekoga morate da odbijete, a naročto je neprijatno kada muškarcu koji vam se udvara morate da kažete Ne, a ne želite da ga povredite.

 

Pokušajte da umanjite napetost pridržavajući se sledećih saveta i zapamtite - nije važno samo ono što kažete prilikom odbijanja, nego i kakvim tonom!

 

1. Recite istinu
Možda vam se čini da će neka laž zvučati nežnije nego istina, ali tako nećete olakšati ni njemu ni sebi. Štaviše, mogli biste da izazovete nove nesporazume. Stoga budite iskreni i nemojte da "zaslađujete" razloge zašto ne želite da se upustite u ljubavnu vezu s njim.

 

2. Budite određeni
Uopštena objašnjenja neće pomoći. Kad nekoga odbijate, morate tačno da mu objasnite zašto, i pritom nastojite da to ne shvati kao uvredu. Morate da mu objasnite da ga ne smatrate lošom osobom.

 

3. Pazite na ton
Nije važno samo ono što kažete, nego i kakvim tonom. Nastojte da zvučite mirno i prijateljski, a nikako optužujuće ili emocionalno na bilo koji drugi način.

 

Savršen muž ima ovih 10 kvaliteta: Svaka žena zaslužuje!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

4. Prihvatite svoju ulogu
Oboje ste u ovome što se događa. Prihvatite mogućnost da ste nekoga možda i nesvesno ohrabrivali, ali nemojte sebe da krivite ili se izvinjavate zbog toga. Ali, dajte mu do znanja da je ovo stvar koju morate da rešite zajedno.

 

5. Ne odbijajte kompromis
Ako to situacija dozvoljava, možda možete da pregovarate i postignete kompromis u smislu da i dalje ostanete u prijateljskim odnosima, ali do određene granice.

 

6. Dopustite mu da izrazi svoja osećanja
Dok se fokusirate na ono što je vama važno i kako se vi osećate, ne zaboravite da i on ima pravo da kaže šta misli. Možda to neće biti prijatno za slušanje, ali dajte mu priliku.

 

7. Vežbom do savršenstva
Ako ste jako nervozni zbog toga što morate da izgovorite, nemojte da improvizujete, nego isplanirajte i vežbajte unapred šta ćete mu reći. Važno je da pokažete da vam je istinski stalo da se situacija razreši.

 

8. Ne očekujte brzo rešenje
Prirodno je da želite da se nakon razgovora raziđete "u dobrim odnosima", ali to često ne ide tako. Pripremite se na to da možda nećete sve rešiti prvim razgovorom.

 

Ljubav ima 5 faza, najčešće puca na trećoj: Psiholog otkriva kako da spasite vezu!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs