ne mučite sebe

Ne oklevajte ni tren: Ako prepoznate ovih 7 znakova, vreme je za raskid!

Ako ste u vezi u kojoj bezuspešno pokušavate da sačuvate iskrice ljubavi, onda je pravo vreme da se zapitate da li je sledeći korak raskid

Ljubav i zavođenje 13.09.2018. - 09:21h Autor: Stil/Super Žena
Foto: Profimedia

Da li se i vama nekad desilo da upoznate osobu za koju ste čvrto verovali da je "ona prava", ali kako vreme prolazi sve vam je teže da budete u odnosu?

 

Ovo su sigurni znakovi da se ste blizu raskida.

 

Živite kao cimeri, a ne kao par

 

Ovo se često dešava kada ste duže vreme u vezi i poslovne ili bilo koje druge obaveze postanu prioritet. Naravno da ne možete da zapostavite posao ili ostavite frižider bez hrane, ali kada ste poslednji put proveli kvalitetno vreme kao par? Ukoliko zaista želite da spasete svoju vezu isplanirajte zajedničke sate u kojima ćete zaista uživati.

 

Više se ne smejete zajedno kao pre

 

Zabava i smeh su glavni sastojci svake zdrave veze. A ukoliko se svakodnevno ne nasmejete bar nekoj njegovoj šali ili zajedničkoj uspomeni, u ozbiljnom ste problemu. Par koji je izgubio želju za smehom i ne raduje se zajedničkim trenucima je par koji je već odavno završio i samo je pitanje kada ćete to sebi i priznati.

 

Ne možete da se oslobodite negativnih misli o vašoj budućnosti

 

Negativne emocije su nadjačale pozitivne trenutke i koliko god da se trudite da ne vidite sve loše, jednostavno to je jednostavno jače od vas. Čak i kada partner čini sve kako bi vas usrećio, vi to ne primećujete ili tumačite kao nešto loše. Ako je ovo vaš slučaj, verovatno vam je potrebno savetovanje ljubavnog terapeuta. On će vam pomoći da razumete vaš odnos, saznate uzroke problema u vezi i način da ih uklonite. I što je najvažnije, pričajte sa svojom drugom polovinom, pokušajte da saznate uzrok i dođete do zajedničkog rešenja.

 

10 jasnih pokazatelja: Ovo su znaci koliko će dugo trajati vaša veza ili brak!

foto: Shutterstock

Nemate razloga za sukob i raspravu

 

Verovali ili ne, ali ukoliko nema svađe nema ni iskrene ljubavi. Pritom ne mislimo da svaku sitnicu koristite kao povod za raspravu, ali ukoliko vas ništa ne dotiče i ne smeta i apsolutno vam je svejedno kako se vaš dragi ponaša, možda je to zapravo veliki znak da treba da postane BIVŠI.

 

Ne verujete kao pre

 

Nećemo da ponavljamo da je poverenje zaista osnova zdravog odnosa. Ako ne možete da se rešite opsesivnih misli i u ubeđenju ste da vam partner nije veran, postavite sebi jedno jednostavno pitanje "Šta ja radim u vezi sa osobom kojoj ne verujem?". Budite iskreni prema sebi, ne mučite sebe, ali i osobu sa kojom ste u vezi. Ukoliko nema poverenja, nema ni ljubavi.

 

Razgovarate više sa svojim prijateljima, nego sa njim

 

Vaš dragi treba da bude vaš čovek od poverenja, skoro jednako kao vaši najbolji prijatelji. Treba da ste u mogućnosti da sa njim razgovarate o bilo čemu (osim možda o onom slatkom komšiji). Ako se bojite da će da vas protumači pogrešno ili osudi, onda imate ozbiljan problem u komunikaciji koji morate rešiti što pre ili zauvek zatvorite taj vaš mučan odnos.

 

Samo ovakav raskid zaslužuje pomirenje: 5 znakova da treba da date partneru drugu šansu!

foto: Profimedia

Više ga ne volite dovoljno

 

Izgleda da je vaš odnos zaista u nevolji, ako ste se pronašli u prethodnih 6 signala i dobro zamislili oko ovog poslednjeg. Osećate se manje voljeno ili niste u mogućnosti da mu uzvratite ljubav kao ranije. Sve ovo su znaci da je vreme da reagujete. Dobra je vest da postoji šansa za oporavak, ali na tome radite zajedno. Čarobni štapić za srećnu vezu ne postoji. Samo parovi koji naporno rade na svom odnosu imaju pravo da se nadaju dugotrajnoj i zdravoj vezi.

 

Prijateljstvo u partnerskom odnosu? Veza bez strasti? Stručnjaci otkrivaju bez čega jedino ljubavnici ne mogu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...