Da li je vaša veza uspešna?

10 jasnih pokazatelja: Ovo su znaci koliko će dugo trajati vaša veza ili brak!

Ponekad se nađemo u situaciji kada se osetimo kao da nam izmiče tlo pod nogama

Ljubav i zavođenje
18:35h Autor:
Foto: Profimedia

Svaka veza je rizik i svi bismo voleli da na samom početku znamo koliko će srećna i snažna biti. Ipak, to u ranim fazama veze nije moguće predvideti. Međutim, postoje mnogi znakovi koji pokazuju koliko će se par dobro slagati i koliko im veza može potrajati. Danas vam donosimo neke od tih znakova, koji će vam pomoći da shvatite koliko može biti uspešna vaša veza i vredi li da se borite za nju kada nešto krene po zlu.

 

10. Ponašanje u stresnim situacijama

 

Ponekad se nađemo u situaciji kada se osetimo kao da nam izmiče tlo pod nogama. Nekada su to sitnice, a nekada važni događaji koji zahtevaju momentalnu reakciju. U tim situacijama, važno je kako i vi i vaš partner adekvatno reagujete.
Biće od pomoći da pokušate da izbegnete previše nagle ili previše spore reakcije. Na primer, ako vi eksplodirate u stresnim situacijama, miran i staložen partner pomoći će vam da donesete pravu odluku umesto ishitrene reakcije pod uticajem emocija.

 

9. Način razmišljanja

 

I vi i vaš partner se odrasli ljudi, svako sa svojim mišljenjem, sklonostima i pogledima na svet. Ovi pogledi mogu biti slični ili potpuno različiti. Važno je da shvatite da misli i osećanja vašeg partnera nisu isti kao vaši.
Nikad ne donosite sami odluke u ime obe strane i ne pretvarajte se da možete čitati misli svog partnera. Postavljanje pitanja i dobijanje odgovora ključ je za zdravu i harmoničnu vezu.

 

Ko izabere muškarca u ovom znaku, nikad se ne pokaje: Najbolji muž i otac, o razvodu i ne razmišlja!

foto: Profimedia

8. Zahtevi

 

Ovo se može nadovezati na prethodnu stavku. Ne očekujte od svog partnera da počne da vam čita misli. Budite iskreni i otvoreni sa svojom bliskom osobom i podelite sa njom svoja osećanja i brige.
Na primer, ako nekoga želite da zagrlite, to mu i recite, umesto da čekate da pogodi šta biste hteli. Ipak, imajte na umu da je na vama samo da iskažete svoje zahteve i želje, a da je na vašem partneru da reaguje u skladu sa svojom voljom, mislima i željama.

 

7. Lični prostor

 

Ako sve svoje slobodno vreme provodite zajedno, onda će sve brzo preći u rutinu. Treba da ohrabrite jedno drugo da imate sopstvene hobije i da nađete zajedničke aktivnosti uz njih. Odvojte 1-2 dana nedeljno kada ćete zajedno raditi nešto neobično i zanimljivo. Naučnici su utvrdili da zajedničke uspomene koje stvarate pomažu da održite svoju vezu jakom.

 

6. Životni planovi

 

Vaši ciljevi i želje u životu ne treba i ne mogu da budu identični. Ipak, bilo bi sjajno da je definicija uspeha u životu vašeg partnera slična vašem do nekih granica.
Ako planirate da gradite svoju karijeru do 40. godine, ali vaš partner želi troje dece što je pre moguće, jasno je da ćete imati mnogo nesuglasica. Zato je važno da što pre porazgovarate o prioritetima u životu.

 

Oživite strast u dugoj vezi: Donosimo 10 zlatnih pravila!

foto: Profimedia

5. Odnos sa prijateljima

 

Prijatelji su važan deo svačijeg života, i udaljavanje od njih znači da gubimo nešto vrlo bitno. Zbog toga će brižan partner poštovati vaše prijatelje, čak i u sliučaju da mu se ne dopadaju previše. Ovakvo ponašanje pokazatelj je zrelosti i brige za voljenu osobu.

 

4. Odnos sa rodbinom

 

Porodica i rodbina su verovatno i važniji deo naših života od prijatelja. Zato je dobra veza sa porodicom vašeg partnera ključna za dobar odnos i između vas dvoje.
Ako se stalno sukobljavate da roditeljima vašeg supruga ili vaše supruge, to će postati razlog za sukobe i između vas i vašeg partnera.

 

3. Zdravi sukobi

 

Kada već govorimo o sukobima, zdrave svađe mogu biti deo zdrave veze. Ako izlazite sa nekim i imate cilj da se nikad ne posvađate, verovatno će se vaša prva svađa završiti raskidom. Umesto toga, pokušajte da razvijete načine da rešite sukobe i razgovarajte o njima sa svojim partnerom.

 

Horoskop otkriva: Vaša srodna duša i životni saputnik je u ovim znakovima!

foto: Profimedia

2. Proslavljanje uspeha

 

Nema ničeg goreg od toga da živite sa nekim ko nipodaštava vaša postignuća i ne mari za vaš uspeh.
U skladnoj i srećnoj vezi, partneri su srećni zbog uspeha onog drugog i inspirišu jedno drugo za nova postignuća.

 

1. Kompromisi

 

U redu je zaboraviti na neke sitnice, ali ne treba zaboraviti na važnost kompromisa u vezi. Ako ne popustite jedno drugom za sitnice, onda ćete imati mnogo nezdravih sukoba, koji mogu rezultirati razvodom.

 

Bonus: tip veze koji je predodređen za uspeh

 

Ljudi imaju različita shvatanja ljubavi, ali postoje bar dva tipa veze koja kombinuju najčešće ideale:
- tip 1: savršena zajednica;
- tip 2: ljubavni saputnici.
U prvom slučaju, partneri vide jedno drugo kao svoju drugu polovinu i smatraju da su stvoreni jedno za drugo. U drugom slučaju, partneri ne podvlače međusobne sličnosti i razlike, već događaje kroz koje su zajedno prošli, držeći se za ruke.

Istraživanja pokazuju da oni koji pripadaju drugom tipu imaju mnogo veće šanse za dugu i skladnu vezu, jer su spremni za sve poteškoće i ne očekuju savršenog partnera. Ovih 10 znakova pokazuju koliko će vaša veza biti harmonična, ali zapamtite da mnogo toga zavisi i od vas samih.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs