Ranjavate ih

Ove rečenice nikako ne smete izgovoriti partneru: Možda ih niste ni svesni ali mogu dovesti do raskida!

Možda i ne primećujemo, ali reči koje izgovaramo svojim partnerima, nekad mogu biti glavni krivac za rušenje mostova između dvoje ljudi

Ljubav i zavođenje 15.06.2018. - 17:01h Autor: mycupoftea.rs
Foto: Shutterstock

Nepromišljen postupak može nas povrediti, ali ono što kažemo ostavlja ožiljke koji vrlo teško, ili nikada, ne zarastaju! Verovali ili ne, reči su ono o čemu bi najviše trebalo da mislimo i da se dva puta preispitamo pre nego što ih izgovorimo. Nekada nismo svesni svojih reči, u drugom trenutku ih se čak ni ne sećamo, a one su možda jako povredile osobu do koje nam je stalo.

 

O rečima koje izgovarate naročito bi trebalo da povedete računa kada ste u vezi, jer je sasvim prirodno da se dvoje ljudi koji su u vezi raspravljaju i da imaju različite poglede na svet, ali sa druge strane, reči koje u ovom odnosu izgovorite diraju na poseban način i mogu vas povrediti i dovesti do trajnog nerazumevanja.

 

Evo nekih stvari koje nikada ne bi trebalo da kažete partneru:

 

Pretnje o odlasku


Osim ako niste potpuno ozbiljni kada je o odlasku reč, ne smete partneru pretiti na ovaj način. Te reči ga čine ranjivim, a poslednje što želite je da se vaš partner oseća nesigurno kada vas prođe bes.

 

10 urnebesnih ljubavnih svađa: Posvađali smo se zbog piletine, ananasa, društvene igre! Smejaćete se do suza!

foto: Shutterstock

Pogrdna imena


Osim što uvrede ove vrste ne mogu ni na koji način popraviti situaciju kada je rasprava u jeku, neophodno je da se suzdržite od davanja pogrdnih imena jedno drugom, jer ćete na taj način samo ugroziti međusobno poštovanje.

 

Ružni komentari o njegovoj / njenoj porodici


O porodici ne smete nikada da kažete nijednu ružnu reč. Oni su bili tu i pre vas i ostaće sa vama, a i bez vas. Svoje mišljenje o njima jednostavno morate zadržati za sebe, pre svega jer na taj način poštujete svog partnera.

 

Ne nabrajajte greške


Ovo je stvar koja će vašeg partnera dovesti do ludila, naročito ukoliko tokom svake svađe odete predaleko da biste, svaki put kada vas je povredio, još jednom izanalizirali. Ukoliko ste prešli preko nečega, na to se više ne vraćajte.

 

7 svađa koje žene uvek dobijaju: Muškarci ostaju bez teksta!

foto: Profimedia

Ne smete ništa da branite partneru


Ukoliko vaša rečenica počne kao zabrana, zakoračili ste u crvenu zonu. Ako vam nešto smeta, lepo mu objasnite i na taj način bezbolno rešite problem.

Rečenica poput "Opusti se" je nedopustiva kada vam je partner osetljiv
Ovom rečenicom on se oseća kao da ne pokazujete dovoljno razumevanja i ne želite da razumete njegov problem, a to nikako nije ono što želite.

 

Forsirate samo svoju perspektivu


Kada se rasprava razvije usled nečeg što je vaš partner uradio ili nije uradio, pokušajte da stvari sagledate i iz njegove perspektive. Na taj način ćete izbeći mogućnost da ga povredite.

 

Kada ste u vezi naročito ste osetljivi na reči i postupke svog partnera, ali trebalo bi da uvek imate na umu da su poštovanje i razumevanje ono iz čega se rađa ljubav!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...