Da li verujete?

Najviše brakova pukne zbog ove kućne obaveze!

Žene kojima partner ne pomaže u ovome češće se svađaju s partnerom i imaju manju želju za seksom

Ljubav i zavođenje 09.04.2018. - 12:30h Autor: net.hr
Foto: Shutterstock

Nisu svi parovi isti, ali čini se kako svi oni dele jednu zajedničku crtu - mrze da peru sudove!

 

Verovali ili ne, ovaj kućni posao doslovno može da uništi vašu vezu ako ga ne rasporedite pošteno! Stručnjaci su proučavali dinamiku veze brojnih parova i kakve veze ona ima s podelom kućnih poslova uključujući kupovinu, pranje sudova, veša i čišćenje kuće. Rezultati su pokazali da su žene u heteroseksualnim vezama koje uglavnom same peru sudove znatno nezadovoljnije u vezi, češće se svađaju s partnerom i imaju manju želju za seksom u poređenju s onima kojima partneri pomažu u pranju sudova.


Problem u komplimentima
 

Koliko je ta "sitnica" važna, dokazuje podatak da od svih kućnih poslova žene najviše cene kad im partner "uskoči" u pranju sudova. Istini za volju, to je prilično odvratna obveza, naročito kad morate da perete tanjire iz kojih niste sami jeli ili kad prljavo suđe duže stoji u sudoperi. Ali, faktor odvratnosti je samo jedan deo nezadovoljstva u vezi.

 

Guru otkriva zašto su brakovi nesrećni i zašto vas ljudi ne vole: Svi smo obični prosjaci ljubavi!

foto: Profimedia

"Problem je u tome što niko ne daje komplimente na račun čistog posuđa jer se to, kao, podrazumeva", kaže profesor sociologije Dan Karlson.

 

Stanje se popravlja


Nadalje, taj zadatak je tradicionalno rezervisan za ženski rod i samim tim stvara osećaj kako žene moraju da rade ono što muškarci ne žele. Međutim, dobra vest je to što se u novije vreme pranje sudova i odlazak u kupovinu sve češće dele među partnerima.

 

U studiji iz 2006. godine, 30 odsto parova reklo je kako obe strane učestvuju u nabavci namirnica, a njih 29 odsto delilo je obaveze oko pranja sudova.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...