Pogledajte

Kako savršeno očistiti plastične posude od masnoća: Sve je gotovo za jedan jedini minut!

Trik koji će vas oduševiti

Enterijer
13:59h Autor:
Kako savršeno očistiti plastične posude od masnoća: Sve je gotovo za jedan jedini minut!
Foto: Shutterstock

Plastične posude za čuvanje hrane lako se oboje uljima, sosovima ili naprosto poprime nijanse intenzivne boje namirnica, ali postoji rešenje kako da one ponovno postanu kao nove, a trik je otkrila korisnica Tik Toka Adi Kempler.

Gotovo za manje od minuta

U videu se vidi da će vam taj posao oduzeti svega jedan minut vremena, a nećete se čak ni namučiti sa ribanjem. Sve što vam treba jeste nekoliko kapi deterdženta za posuđe, malo tople vode i nešto usitnjenih papirnih ubrusa, prenosi Mirror.

"Ovaj trik spasio je puno mojih plastičnih posuda, pa stvarno nemate šta da izgubite ako ga probate", napisala je Adi uz snimak, koji je odmah postao viralan.

Plastičnu posudu napunite malom količinom sredstva za pranje posuđa, malo tople vode i ubrusima isečenim na male komade.

Kako radi ovaj trik?

Kada sve navedeno stavite unutra, poklopite posudu i jako je tresite između 45 i 60 sekundi. Adi tvrdi da se tako odlično uklanjaju masne mrlje iz plastičnih posuda.

Razlog zbog kojeg ovaj jednostavan trik deluje jeste to što ubrus pomaže da se apsorbuju svi masni ostaci prilikom trešenja, ostavljajući površinu posude potpuno čistom. Trik je pogledalo pola miliona ljudi na internetu, a hiljade njih su priznali kako ne mogu da dočekaju da ga isprobaju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs