pogledajte

Francuskinje ga obožavaju, kupujete ga samo jednom: 15 dokaza da je suvo cveće najlepši ukras u stanu! (FOTO)

Suvo cveće u poslednje vreme doživljava renesansu, a kada vidimo koliko divno izgleda u prostoru nije teško razumeti zašto je to tako.

Enterijer 07.08.2020. - 15:35h Autor: Stil / zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Budući da svet i dalje funkcioniše na način da mnogi i dalje više nego inače vreme provode u svojim domovima, vaze s cvećem postaju još bitniji deo doma koji u naš novi svet unosi dašak lepote.

 

Osušeno cveće u elegantnim vazama celu priču podiže na jedan viši nivo. Ovakvi romantični prizori s razlogom su preplavili i društvene mreže, a za suvo cveće može se reći da je veliki trend u uređenju enterijera u 2020. godini.

 

Osušeni eukaliptus, pampas, lavanda, ruže, čičak... Izbor je širok i uvek izgleda jednako dobro.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol) on

Kao i u slučaju mnogih drugih trendova, i suvo cveće je svoj veliki povratak u enterijere doživeo u Parizu. Tamošnje infuenserke redovno su na svojim fotografijama imale i imaju upravo ovaj ukras, a koliko je suvo cveće trenutno popularno dokazuje i činjenica da će, previđa se, biti veliki trend u uređenju venčanja sledeće godine.

 

Osim što sjajno izgleda na Instagramu, suvo cveće je, još bitnije, jako praktično. Dok na primer, veštačko cveće može izgledati jeftino, sa suvim to nije problem. S druge strane, jeftinije ga je imati u stanu nego, pna primer, buket svežih božura svake nedelje.

 

Dodatni plus - suvo cveće ne treba ni svetlost ni vodu, može da traje čak i godinama ako dobro postupate s njim, sto posto je prirodno i biorazgradivo i u dom donosi dašak Pariza.

 

Kako se brinuti za suvo cveće?

 

Kada je u pitanju briga za suvo cveće, dva su glavna pravila. Pazite da se ne smoči i čuvajte ga od direktne sunčeve svetlosti.

 

Kako sami možete osušiti cveće?

 

Cveće možete osušiti i sami. Kupite cveće koje želite i čuvajte ga na suvom mestu bez sunca. U roku od deset dana biće spremno za izlaganje.

Dobro bi bilo i da pomoću konopca cveće obesite naglavačke dok se suši, samo pripazite da ostane na gomili.

 

Egzotičan cvetni ukras: Pampas trava je novi hit u dekoraciji! (FOTO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marissa Cox (@ruerodier) on

Ako imate puno cveća podelite ga na manje bukete jer će mu ovako trebati mnogo duže vremena da se osuši.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...