Prevaranti vrebaju na svakom koraku

Zahtev za prijateljstvo na Fejsbuku je preskupo koštao: Nadala se vezi, dobila okrutnu prevaru! (FOTO)

Kad mi je stigao Karlosov zahtev za prijateljstvo, pomislila sam - ne može da mi naškodi, zar ne? Prolazila sam kroz težak životni period, nisam imala nikoga, pojadala se nasamarena Patriša

Ljubav i zavođenje 03.11.2017. - 16:37h Autor: 24sata.hr
Foto: Facebook / patricia.meister.90

U današnje vreme, na društvenim mrežama korisnici šalju zahteve za prijateljstvo nepoznatim osobama često ne znajući ko se krije iza profila. Tako se jedna Australijanka pošteno "opekla" i naučila na vlastitoj grešci.

Naime, Patriša Majster (64) iz Kvinslenda prijatno se iznenadila kad joj je stigao zahtev za prijateljstvo od privlačnog dizajnera Karlosa, navodnog Italijana, piše Daily Mail.

 

"Nikad nisam koristila stranice za upoznavanje partnera, a Fejsbuk imam samo zbog posla. Kad mi je stigao Karlosov zahtev za prijateljstvo, pomislila sam - ne može da mi naškodi, zar ne? Prolazila sam kroz težak životni period, nisam imala nikoga...", pojadala se nasamarena Patriša.

 

Ukrali joj fotografije sa Fejsbuka, a onda je počeo pakao: Mlada majka živi u strahu! (FOTO)

Ispostavilo se da je Karlos zapravo prevarant iz Nigerije koji je Patrišu prevario za 100.000 australijskih dolara. Tečno je pričao engleski, tvrdio da je dizajner enterijera i udovac i da traži ozbiljnu vezu. Patriša nije ništa posumnjala...

 

Uskoro su počele prve mutljavine. Karlos je od Patriše zatražio 600 australijskih dolara jer mu "kreditna kartica nije bila odobrena". Iako sumnjičava, Patriša mu je poslala novac. Vremenom su iznosi koje je Karlos tražio bili sve veći, pa mu je tako jednom prilikom zaljubljena Patriša poslala 7.000 dolara u Maleziju, gde je on navodno bio na službenom putu i upao u probleme na carini.

 

"Bio je šarmantan, romantičan i delovao je edukovano. Priznajem, zaljubila sam se u njega i tek kasnije shvatila da živim u zabludi," rekla je Patriša i otkrila kako je uhvatila prevaranta na delu.

 

Tražila je ljubav preko interneta: Evo na kakve je sve budale naišla!

"Obećavao mi je da će mi vratiti novac kad mu banka dozvoli da uplati veću količinu novca. Zatim je izmislio da će mi novac vratiti putem pošte, ali je došlo do komplikacija s naknadama koje sam takođe na kraju sama platila. Kad mi je rekao da je doživeo nesreću sa svojim advokatom i da mu treba još novca za lečenje, znala sam da sam žrtva finansijske prevare. Sad kad se svega setim, zapravo mi je čudno zvučao njegov naglasak preko telefona. Da, zato jer je Nigerijac", završila je prevarena Patriša.

Naravno, sve je prijavila policiji, ali tamo su joj rekli da ne mogu ništa da učine po tom pitanju. Danas shvata da su je naivnost i verovanje nepoznatoj osobi koštali "fine svote love".

 

S Karlosom se čula nakon dva meseca i dobila objašnjenje da je cela situacija "veliki nesporazum". Rekla mu je da je shvatila da je prevarant, na što joj je on odgovorio u stilom:

 

"Draga, uhvati me ako možeš..."

 

7 noći proveravala dečkov mobilni telefon: Nije očekivala ono što je našla!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...