Sada savetuje druge žene

Ispovest terapeutkinje za ljubavne veze: Evo šta sam naučila iz afere s oženjenim muškarcem! (FOTO)

Bolne situacije nauče nas lekcije koje najbolje zapamtimo, otkriva Karmen
Ljubav i zavođenje
19:32h Autor:
Foto: Facebook / DrCarmenMcG

"Ja sam terapeut za ljubavne veze i evo što sam sve naučila iz afere s oženjenim muškarcem. Ovako svoju ispovest počinje spisateljica Karmen Mekginis iz SAD-a na portalu mindbodygreen.com. Kaže da je bila mlada i naivna kada se to dogodilo i da se nimalo ne ponosi time.

 

Ovo je njena ispovest:

 

"Trajalo je 15 meseci, od blaženog početka do bolnog kraja, a to je zapravo bio najgori trenutak u mom životu. Ali, nisam dopustila da me to definiše. Krenula sam dalje, naučila sam nešto iz toga i dopustila da mi te lekcije pomognu da budem bolja prijateljica, bolji terapeut i bolji partner. Na kraju krajeva, bolne situacije nauče nas lekcije koje najbolje zapamtimo.

 

Zapamtite da ste uvek odgovorni za sebe u svakom izboru koji napravite, bez obzira šta i koga to uključuje. Živite na način da možete da se ponosite time ko ste. To ne znači da ne možete da pogrešite. To znači da treba da dopustite da vas bol nečemu nauči, a ne da vas odredi. Nadam se da ćete nešto naučiti iz mog iskustva i spasiti se nekog budućeg bola.

 

Evo šta sam ja naučila:

 

1. Ne postoji osećaj koji vrednosti čini nevažnima

 

Moja majka je podigla dobru devojku. U mojoj porodici to nije značilo stid ili sramota, samo dobri stari zdravi razum i život po zlatnim pravilima. Ali, ja sam odrastala u drugom dobu - kada je telefon bio kućni aparat s produžetkom za svakog člana porodice, u doba kada nije bilo celonoćnog slanja poruka, u doba kada je bilo upola manje razvoda nego danas.

 

Iskreno, nisam bila spremna ni za šta slično kao ono što mi se dogodilo. Kada sam se opametila, naučila sam koliko su mi životne vrednosti važne, jer kada sam postupala suprotno njima, patila sam. Ne samo da su mi posledice mojih postupaka bile bolne već se to odrazilo i na moje samopouzdanje. Vremenom sam shvatila da ništa nije vredno toga.

 

Na medenom mesecu saznao da ga žena vara: Osećam se kao budala!

 

2. Strast nije neka nedostižna, čarobna materija. Može se zapaliti ili ugasiti po volji

 

Kada sam upoznala tog oženjenog muškarca, on je činio sve kako bi zapalio tu vatru. Više puta me u kafiću bombardovao pogledima divljenja i šifrovanim komplimentima.

 

Kada sam počela da shvtam da se zaljubljujem u njega, mogla sam da ugasim svoja osećanja s nekoliko beleški postavljenih po mom domu, u mom automobilu, u kancelariji, podsećajući se da je on oženjen. Ali, umesto da sam ta osećanja ugasila, prepustila sam im se. Počela sam da maštam. Velika greška.

 

Zamišljala sam kako je bio nevoljen, neshvaćen, i što je najvažnije, u potrazi za savršenom ženom. Da, tako sam razmišljala. Prisećala sam se svake scene, svakog pogleda i svakog komplimenta sve dok nisam zavarala svoju psihu i uverila samu sebe da je on zaljubljen u mene - verujući da je ljubav vrednija od integriteta, lične odgovornosti ili predanosti.

 

Mislila da će je dečko zaprositi: Priredio joj najgoru stvar u životu! (VIDEO)

 

3. Teže je oporaviti se od veze koja se dogodila nego od one koja nije

 

Nije lako rešiti se sećanja. Kao psiholog jako dobro znam da za to treba vremena. Ali, ipak sam pokušala da ih zakopam - ali rasla su kao cveće čija me lepota rastuživala. Pokušala sam da uništim cveće, ali nisam mogla. Počela sam da praktikujem ono o čemu govorim svaki dan na terapijama. Prestala sam da pokušavam da ubijem svoja sećanja, umesto toga sam obratila pažnju na njih. Pustila sam ih da plutaju. Polako su počele da nestaju sve dok nije ostalo ništa na šta bih obraćala pažnju.

 

4. Ljudi vam pokazuju ko su od prvog dana. Verujte u to i spasićete se puno bola i zbunjenosti

 

To je toliko očigledno. Ako je moj ljubavnik lagao svoju ženu kako bi mogao da bude sa mnom, lagao je i mene. Isto važi i za varanje. Vi gotovo sigurno niste izuzetak od pravila vernosti. Varanje nije jednokratno, to je način života. Svako ko može da vara osobu koju je obećao da voli, poštuje i štiti, verovatno će prevariti još nekoliko ljudi.

 

5. Čovek koji vara supružnika nije vrsta partnera kakvog želite

 

Kada sam to shvatila, prestala sam da budem ljubomorna na njegovu ženu i zaključila sam da nikada u životu ne želim da budem u njenom položaju.

 

U 46. godini saznao da ga žena vara čitavu deceniju: Evo šta je odlučio da uradi!

 

6. Najbolniji odnosi često služe kao najefikasniji katalizatori za otkrivanje naših pravih želja i potreba

 

Kada sam bila s oženjenim muškarcem, uveravala sam samu sebe da ionako ne želim da se udajem. Ispostavilo se da to nije bilo samo negiranje. Bila je to istina. Takođe, naučila sam kakva vrsta posvećenosti mi je važna. Želim muškarca koji je posvećen meni na barem nekoliko načina - to uključuje seks samo sa mnom, redovne izlaske i držanje za ruke u javnosti.

 

7. Prijatelji su jako važni kada stvari krenu na loše

 

Kada se prašina slegla, a ja sam opet bila sama, moji prijatelji bili su tu za mene. To je velika stvar! Žene koje izlaze s oženjenim muškarcima imaju tendenciju da se izoluju od prijatelja i porodice. Možda tako žele da zaštite njega ili jednostavno ne žele da slušaju šta prijatelji imaju da kažu o njihovoj vezi s oženjenim. Bez obzira na razloge, izolacija nikada nije dobra i može biti opasna u emocionalnom haosu.

 

To je ono što sam naučila iz veze s oženjenim muškarcem. Neću odustati od onoga što sam naučila i definitivno to neću zaboraviti."

 

Princeza koja je živela za skandale: Udavala se 4 puta, ostavila decu zbog ljubavnika! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs