Da li se slažete?

Pusti muškarca da gleda druge žene i imaćeš srećan brak: 3 neoboriva dokaza!

Muškarci u venama imaju šest puta više jednog hormona od žena
Ljubav i zavođenje
19:38h Autor:
Foto: Profimedia

Iako će većina žena prevrnuti očima na ovakav potez, nauka je dokazala da ne samo da je okretanje za drugim ženama poprilično bezazleno, nego i sasvim prirodno za muškarce.

 

Klasična priča - muškarac se zagleda u ženu s kojom nije u vezi, a žena s kojom je u vezi zbog toga se jako naljuti. Ipak, treba da znate da oni to rade zbog 3 razloga:

 

Zbog mozga

 

Istraživanja pokazuju da je muški deo mozga povezan sa pronalaskom seksualnog partnera 2.5 puta veći nego isti taj deo kod žena. Još iz ranih vekova, muškarci su jednostavno skloni pronalasku seksualnog partnera za produženje vrste, a njihov mozak slično funkcioniše i danas - jednostavno im je u prirodi da se okrenu za potencijalnom "ženkom".

 

Ni seks, ni prevara, ni novac: Razlog broj 1 za raspad brakova i veza!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Testosteron igra veliku ulogu

 

Muškarci u venama imaju šest puta više ovog hormona od žena, a poznato je da testosteron smanjuje kontrolu impulsa. Drugim rečima, muškarci prvo pogledaju, pa tek onda razmišljaju.

 

Privlače ih nove stvari

 

Istraživanja pokazuju da žene osećaju privlačnost prema poznatim licima, dok je za muškarce uobičajeno da ih privlače stvari koje još nisu videli. U tu kategoriju ulaze i novi automobili, ali i nepoznate žene. Ako ne vičete na njih kad se okrenu za dobrim autom, nemojte ni kad se okrenu za zgodnom ženom jer je to najčešće samo da zadovolje znatiželju.

 

Kada prestanete da se nervirate oko nečega što je definitivno neizbežno, nećete se bespotrebno svađati sa partnerom, pa će i vaš brak biti harmoničniji.

 

Bacićete sve pod noge: Jedan znak će ovog leta dobiti baš sve!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...