Grejpfrut je poznat kao antioksidans i svom snažnom antibakterijskom delovanju. Bogat je vitaminom C, sadrži vitamine A, B, D, E kao i kalcijum, fosfor, magnezijum, mangan, cink, bakar i gvožđe.
Za pripremu ovog napitka potrebni su vam jedan veliki zreli grejpfrut i kašika meda (u zavisnosti od ukusa)
Grejpfrut, po mogućnosti hladan (iz frižidera), iseći na pola i kašikom izvaditi pulpu. Pulpu grejpfruta i med staviti u blender i izmiksati dok se masa ne ujednači.
Ovaj čudesni eliksir sadrži u sebi korisne elemente:1. Pektin, koji je doprinosi efikasnom izlučivanju viška holesterola (ako svaki dan jedemo grejpfrut, loš holesterol ćemo smanjiti za 15,5 odsto, a trigliceride za čak 27 odsto, pokazuju brojna istraživanja), snižava nivo insulina u krvi i normalizuje metabolizam.
2. Likopen, koji pomaže u borbi sa toksinima i štetnim materijama u organizmu.
Nekoliko gutljaja ovog eliksira, posle ručka (sačekajte dvadesetak minuta nakon jela), u stanju je da sagori skoro polovinu kalorija dobijenih tokom obroka.
Ima lekovito dejstvo na hipertenziju i bolesti kardiovaskularnog sistema. Osim toga, grejpfrut sadrži brojne sastojke koji pomažu u borbi protiv prehlade, a dokazano je da sprečava pojavu pojedinih vrsta kancera i srčanih bolesti. Ipak, imajte na umu da grejpfrut može da pojača delovanje nekih lekova, pa ukoliko uzimate redovnu terapiju, konsultujte se sa lekarom.